De stad uit, de natuur in!

9 juli 2018
Onze collega van Kidsproof Haarlem laat ons Amsterdammers graag eens kennismaken met het mooiste stukje natuur uit onze omgeving; Nationaal Park Kennemerduinen!
Ik ben een import-Haarlemmer. Zoals zovelen uit Amsterdam vertrokken toen er kinderen kwamen en dus meer kamers nodig waren. Hoewel ik jullie stad nog steeds één van de héérlijkste van misschien wel de héle wereld vind, heb ik er geen moment spijt van gehad. Eén van de (best wel vele) redenen daarvan is dat ik met mijn gezin nu zo dicht bij deze geweldige plek woon; Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Dit is een uitgestrekt gebied. Wij komen als gezin het meest in het stuk dat in de volksmond 'de Kennemerduinen' genoemd wordt. En waarom vind ik nou dat jij als Amsterdammer je kinderen hier eens uit moet laten? Wel, hierom;

>> Je kunt er wandelen tot je een ons weegt! Je loopt door de meest prachtige landschappen; je vindt natuur en cultuur op de landgoederen die ook tot het Nationaal Park behoren, (doe eens een rondje van 2,5 km door bijvoorbeeld Midden-Herenduin of Elswout) of duinlandschappen en vergezichten als je de 'groene route' door de Kennemerduinen volgt. Langs veel routes zijn speelveldjes en mag je van de paden af om lekker te struinen.


En kijk eens wie je tijdens het wandelen tegen kunt komen! 

>>  Was je van plan naar Bloemendaal- strand te gaan maar de Zeeweg staat vast? Ga niet verder en sla af bij 'ingang Koevlak'; bij duinmeer 't Wed kun je ook heerlijk zwemmen! Het nabijgelegen Duincafé serveert lekkere koele drankjes, ijsjes en broodjes. Het zou best kunnen dat je niet verder komt dan het terras van het Duincafé; de speelplaats die ervoor ligt is een grote trekpleister voor kinderen! 


Picknickmandje en parasolletje mee en genieten maar! Wel even zwemwater.nl checken voordat je een duik neemt.

>> Dat Duincafé is gevestigd in het zelfde pand als het bezoekerscentrum. Hier binnen leer je van alles over het gebied, tevens is het het startpunt van vele leuke gezinsexcursies. Zo kun je elke dag rugzakjes huren waar alles in zit voor een leuke speurtocht, maar in vakanties worden er ook andere activiteiten georganiseerd, veelal ga je dan met een van de boswachters op stap. Check de agenda op de site om te zien aan welke excursie je mee wilt doen!


Vanuit het Bezoekerscentrum starten elke vakantie diverse excursies. Laat de boswachter je vertellen over dierensporen of verstopplekken van de dieren, mega interessant! 

Kortom; wil je deze zomervakantie de stad eens uit, lekker de natuur in? Denk eens aan dit mooie gebied tussen Haarlem en het strand in! Klik door naar de website voor de activiteiten agenda, informatie over wandelroutes en informatie omtrent bereikbaarheid! 


Shakira is samen met Barbara verantwoordelijk voor Kidsproof Haarlem.