Lente uitjes: 11 tips

22 maart 2022
Laat de lente maar komen. Weer lekker eropuit en naar buiten. Wij hebben weer wat fijne tips om erop uit te gaan voor je op een rij gezet.

Kindermuziekweek

Oren open en voetjes van de vloer want van 1 tot en met 10 april is het weer Kindermuziekweek! Met een boordevol programma. Van concerten en workshops tot zelf muziek maken en andere activiteiten! Doe je mee? (0-12 jaar)

Liedjes zonder Grenzen

Welke liedjes luisteren kinderen uit andere landen? Daar kom je zondag 3 april achter tijdens de Kindermuziekweek in Het Concertgebouw. Meneertje Peertje neemt je mee op wereldreis. Help jij met zijn reis daar de maan? ( 4+)

Muziek- & dansvoorstellingen

Muziek- en dansliefhebbers opgelet! Tijdens de Kindermuziekweek zijn in het Muziekgebouw op 3 april leuke voorstellingen. In Do-Re-Mi-Ka-Do (2+) muziek en dans. In WILD! (7+) ontdek je dat meisjes niet altijd rustig zijn.

Beethoven is jarig 6+

Symfonieën en pianomuziek: Je kent Beethoven waarschijnlijk beter dan je denkt. Op zondag 3 april, tijdens de Kindermuziekweek, viert hij met zijn mooiste muziek zijn 252ste verjaardag in Het Concertgebouw. Vier jij mee?

Jokie & Jet 2+

In Schouwburg Amstelveen geniet je op zondag 3 april samen met je kleintje(s) van de vrolijke Efteling musical Jokie & Jet. Dans en zing mee met de bekende liedjes. Dat wordt een reis om de wereld om nooit te vergeten!

Middeleeuwen weekend

Reis in het weekend van 2 en 3 april samen met je familie terug naar de Middeleeuwen in het Rijksmuseum. Leer over Monniken, de reizen van de VOC en versier de eerste letter van je naam op z'n 'middeleeuws'. Kom je ook?

Workshop 3D kunst maken

Ben jij een echte bouwer en knutselaar? Dan is deze tentoonstelling in Museum JAN echt iets voor jou! Kunstenaar Floris Hovers maakt van gerecycled materiaal het mooiste speelgoed. Bouw je 3 april mee aan een 3D stad?

Lieveheershuisje bouwen

Lentekriebels, bloemetjes en bijtjes. Heb jij al de lente in huis gehaald? Wij kregen deze leuke tip: Bij Intratuin kunnen kinderen woensdag een lieveheershuisje bouwen. Super leuk toch?! Check hier bij welke filialen je terecht kan.

Last call Maison Amsterdam

Ontdek nu je eigen kledingstijl in De Nieuwe Kerk! Deze is omgetoverd in de modetentoonstelling Maison Amsterdam. Met mode van Amsterdamse couturiers. Speur vóór 3 april met je hele gezin en leer alles over de modetrends. En jezelf.
Laatste kans, hier tickets ? ()

Pianoconcert Open je Oren!

Pianist Ralph van Raat opent je oren met prachtige pianomuziek tijdens het Pärt festival in Het Muziekgebouw. Hij is een expert op het gebied van pianomuziek van nu. En van vroeger. Dieuwertje interviewt hem op 27 maart!

Licht uit, challenge aan

Aanstaande zaterdag is het weer Earth Hour. Wereldwijd zetten mensen in meer dan 180 landen het licht uit tussen 20:30 en 21:30 uur. Klein gebaar om te zorgen voor onze prachtige planeet. Meer doen? Lees deze tips van het WWF.

Op reis met de Kleine Prins

De reis van de Kleine Prins gaat over vriendschap en je hart volgen. Té lieve poppenvoorstelling 26 maart tijdens het Queering Puppets Festival in het Plein Theater. Incl. zweefmolentje en stokpopworkshop op het plein! Naar de website