Joods Museum juniorTerug naar het overzicht

Kom de Joodse familie Hollander ontmoeten in het speels ingerichte huis van het Kindermuseum!
Vader, moeder en hun drie kinderen beleven elk op hun eigen manier hoe het is om Joods te zijn. Iedere bezoeker kan in huize Hollander zelf ervaren wat belangrijk is in de Joodse traditie.

Wat wordt er bijvoorbeeld bij de Hollanders gegeten en wat niet? Waarom worden er zoveel vragen gesteld en door wie? En waarom is het soms belangrijker om lawaai te maken dan om stil te zijn?

Max de Matze is de gids in dit drie verdiepingen tellende huis. In iedere kamer neemt hij de bezoeker bij de hand en geeft waar nodig toelichting. Hij zit vol grappen, bezit veel wijsheid en maakt van het bezoek een feest. 

Ben je nieuwsgierig geworden? Bezoek dan het JHM Kindermuseum, doe mee aan een van de kinderevenementen voor kinderen van 6-12 jaar in het Fiep Westerdorp Atelier of kijk eens rond in het virtuele JHM Kindermuseum!

Ook leuk is de speurtocht door het museum met Max de Matze. Deze is gratis af te halen bij de infobalie voor kinderen van 8-12 jaar.

Kindermuseum wordt Joods Museum junior en Joods Historisch Museum wordt Joods Museum.

Kijk op de website voor meer informatie, via de roze button.

Joods Museum junior

Nieuwe Amstelstraat 1
1011 PL Amsterdam
Openingstijden Dagelijks 11.00 - 17.00 uur. Gesloten op Joods Nieuwjaar, Grote Verzoendag. De dag voor Kerst en Oudjaarsdag geopend tot 16.00 uur. Prijs 6 t/m 12 jaar € 3,75, 13 t/m 17 jaar € 7,50 en volwassenen € 15,00 Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Voorjaarsvakantie!

Voorjaarsvakantie!

YEAH, vakantie! De Uitagenda staat bommetje vol met allemaal leuke uitjes. Ga snel snuffelen!
Veel plezier.

Naar de Uitagenda!