Hallo koninginTerug naar het overzicht

Je komt helemaal in de stemming voor Koningsdag als je deze koningin knutselt (8+)
Dit is best een lastig knutselwerkje. Maak het daarom niet met kids onder de 8 jaar.

Wat heb je nodig?
Een lege keukenrol, aluminiumfolie, oranje tule (of andere dunne stof), een oranje pijpenrager, een lege closetrol, lichtroze papier, roze, rood en oranje vilt, witte wol, oogjes stickertjes, lijm en een schaar.

Hoe ga je te werk?
Beplak de closetrol met het lichtroze papier. Knip een rondje uit het roze vilt en plak dit als een gezichtje op het rolletje. Plak de oogjes op en maak van het rode vilt een neusje en een mond. Plak deze ook op.

Neem een aantal draadjes wol van ongeveer 10 centimeter. Bind deze aan de uiteinden met een stukje wol vast, zodat het lijkt alsof je twee staartjes maakt. Plak het midden van het bundeltje wol met een plakbandje boven het gezichtje vast.

Knip uit het oranje vilt een strook, waar je aan de bovenkant de punten van een kroon in knipt. Vouw de strook rond en plak de uiteinden aan elkaar, zodat het een kroon wordt. Knip de onderkant een beetje in, vouw die stukjes naar binnen, smeer ze in met lijm en druk ze vast op het haar. Houdt dit goed vast om het te laten drogen.

Maak een gat aan de onderkant van de closetrol. Neem een stuk aluminiumfolie en maak hier een rolletje van. Steek het rolletje met de ene kant in het gat, wat je net in de closetrol hebt gemaakt. Drapeer de pijpenrager als een kraag rondom het rolletje folie heen, tegen de onderkant van de closetrol aan.

Vouw aluminiumfolie om de lege keukenrol heen. Zorg dat je aan de bovenkant een stuk overhebt. Stop dit aan de bovenkant in de keukenrol. Drapeer een stuk tule of andere dunne stof als een jurk om de keukenrol heen en stop de bovenkant vast in de opening aan de bovenkant van de keukenrol.

Stop tenslotte het andere einde van het rolletje dat aan het hoofdje vastzit in de opening aan de bovenkant van de keukenrol. Zit dit te los? Vul dat wat op met aluminiumfolie. 

Klaar is je koningin.
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Zomer bij CODA

Zomer bij CODA

Ontdek deze zomer de Veluwe! Ga op pad met de gloednieuwe fiets- en wandelroute Tour de Forêt of haal een familiedag voor thuis-pakket met knutselopdrachten voor binnen en buiten.

Viva la Veluwe