HERFSTVAKANTIE in en om Arnhem

13 oktober 2023
Herfstvakantie! Zo'n fijne vakantie om met kinderen al die toffe herfstuitjes te ontdekken. Hieronder vind je zoveel inspiratie om er lekker samen op uit te gaan, dichtbij of iets verder weg.
Herfstvakantie uitjes in en om Arnhem 2023

Duik in de geschiedenis

In het Nederlands Openluchtmuseum ontdek je hoe mensen vroeger leefden. De herfstvakantie staat bol van de leuke extra activiteiten: les in de Tramremise, GPS speurtocht, workshops in de ambachtenwerkplaats en meer!
Beleven en doen



Focus Junior in de vakantie

Focus Filmtheater heeft een superleuk en uitgebreid filmaanbod. Iedere dag de mooiste kinderfilms uit het Cinekid- en Sprookjesfestival. Ook regelmatig een (gratis) pauze-activiteit. En zoals iedere vakantie pannenkoek versieren. 
Bekijk het filmprogramma



Sprookjesfestival Bronbeek

Droomt je kind ervan een tovenaar te worden en magische spreuken uit te spreken? Dit is de kans! In de herfstvakantie kunnen kinderen bij Museum Bronbeek een eigen toverbundeltje maken. Nieuwsgierig? 
Lees alle info



Schemerlicht Festival

Dit audiovisuele festival in het Goffertpark is terug deze herfstvakantie! Verwonder je samen tijdens een avontuurlijke wandeling langs prachtige licht- en geluidskunstwerken. Na afloop nagenieten met een drankje en lekkers.
Reserveer je tickets



Nieuw: geocaching route

Ook zo dol op speuren? Het Kröller-Müller Museum heeft een gloednieuwe geocaching route in haar beeldentuin. Met een lange én korte versie. Ga samen op zoek naar de kunstschat. Onze Kidsproof reporters vonden het te gek!
Op jacht naar de kunstschat



Appelbollen workshop

Kom op 19 en 26 oktober met je (klein)kind de tuinman/-vrouw van kasteel Doorwerth helpen. Zoek een mooie appel uit in de moestuin en maak zelf een overheerlijke appelbol. Appeltjes in de oven? Doe een appelspeurtocht.
Vooraf even reserveren



Repelsteeltje (4+)

Herfstvakantie = Sprookjesfestival in Arnhem. Deze muzikale voorstelling vol humor kun je bewonderen in Musis Arnhem. Over liefde en aandacht. Over anders zijn dan normaal. Voorafgaand in de theatertuin spelletjes en tekenen.
Kijk naar dit sprookje



Lichtspektakel met dino's

Als de dieren gaan slapen, sta je oog in oog met miljoenen jaren geleden! Ga op reis door de tijd en laat jezelf verwonderen door een wereld vol metershoge dino’s. Kom naar Light Nights in Ouwehands Dierenpark. 
Kijken en verwonderen



Kinderfilms in de vakantie

Een film kijken vanuit luxe verstelbare stoelen? Dat kan bij Vue Arnhem! Ook in de herfstvakantie draaien hier allerlei leuke films voor het hele gezin. Trolls 3, Paw Patrol, maar ook De Grote Sinterklaasfilm en nog veel meer.
Welke film is je favoriet?



Kasteel vol activiteiten

Een kasteel bezoeken is al heel leuk, zeker als er ook nog eens extra veel activiteiten zijn zoals op kasteel Rosendael. Familievoorstelling, prins- en prinsescursus, Professor Bombastix, een avondwandeling en meer. 
Wat gaan jullie doen?



Pizza, Pasta & Play

Kom met het hele gezin genieten bij Happy Italy van verse pasta’s en pizza’s. Deze vakantie krijg je een gratis cadeautje + limonade bij het Happy Kids Menu! Na het eten kunnen de kids lekker spelen in het indoor speelparadijs.
Snel coupon downloaden


Voor alle avonturiers

In de herfstvakantie is er volop actie voor kinderen bij het NMM! Jezelf camoufleren en daarna lasergamen in de Battle-zone, de uitdaging aangaan in de escaperoom Bunker 83, alles ontdekken in Xplore en rijden in een legervoertuig.
Op ontdekkingsreis



Noteer alvast in je agenda 

Magische Familie Sintshow

Een 60 min. durende show vol magie, dans en veel bekende Sinterklaashits, in Arnhem! Na de show meet & greet met o.a. Sinterklaas, DJ-Piet en Monique Smit, pietenspellen, springkussens, schminken, glittertatoos en meer.
Bestel je tickets



Kindercafé ontbijtbuffet

Op zondag 29 oktober geniet je bij No Social Waste Café (WAAR Arnhem) van een heerlijk ontbijtbuffet met diverse verse broodjes, fruitsalade en drankjes. Voor de kids is er een toffe speelhoek en een leuke Halloween knutselactiviteit. Reserveer tijdig je plekjes



Spellenspektakel in Utrecht

Superveel leuke gezins- en kinderspellen liggen klaar om gespeeld en getest te worden. Ontdek 4 & 5 november de leukste spellen én het Speelgoed Festival tijdens het Spellenspektakel in Jaarbeurs Utrecht. Klaar om te spelen?
Tickets voor gezinsuitje



Nog meer uittips

Ook na de herfstvakantie is er weer veel te beleven de komende maanden. Sinterklaas-uitjes, kerstmarkten, uitjes in de natuur en theatervoorstellingen. Wekelijks vullen we onze Uitagenda aan met de leukste tips. Handig, toch?
Bekijk onze Uitagenda



Hele fijne vakantie!

Liefs, Esther