ZOMERVAKANTIE: 16 tips in en om Arnhem

14 juli 2023
Het is zomervakantie! Er zijn weer zoveel leuke activiteiten voor het hele gezin in de regio en iets verder weg. Lees onze zomerspecial met supertoffe tips! Ga je al snel op vakantie? Bewaar 'm dan voor daarna.

Dagje op het water

Huur deze zomer een boot bij Gelderse Bootverhuur en geniet van een heerlijk dagje op het water met het hele gezin. Tijdens het varen kun je natuurlijk aanmeren op een van de strandjes op de Rhederlaag, zwemmen en picknicken.
Huur een bootVakantie op Rosendael

In de zomervakantie is er weer van alles te beleven op kasteel Rosendael. Van een familievoorstelling, een cursus 'Hoe word ik prins of prinses?' en kasteelbewoners ontmoeten tot speuren en spelen in het park. Kom je ook?
Leuk gezinsuitjeReis met flinke korting!

Lekker een dagje op pad met de kids in de vakantie? Ga eropuit met het OV! Dit is voor veel kinderen een hele belevenis. De hele vakantie reis je voordelig in de bus en de regionale trein, met de acties van Ervaar het OV. Waar ga jij naartoe?
Check alle voordelige ticketsCreatieve workshops

In de zomervakantie zijn er bij Museum Bronbeek weer leuke workshops buiten in de tent. Kinderen kunnen creatief aan de slag en hun eigen droomwereld in een kijkdoos maken of een stoffen tasje versieren met batik. Zó leuk!
Check alle dataKlaterklanken

Lekker chillen op kasteel Rosendael en ondertussen genieten van concertjes die overzichtelijk kort zijn. Ook heel leuk voor wie normaal nooit naar een klassiek concert zou gaan. Met baby-, peuter- en familieconcert en een familiewandeling! Reserveer alvast je ticketsVakantiezwemmen

Zin in een spetterende zomervakantie? In zwembad De Grote Koppel kun je iedere dag recreatief zwemmen. Van pret op de glijbaan tot spelen met allerlei tof spelmateriaal in het water. Zwem extra voordelig met het vakantiezwemkaartje!
Volop voordelig waterpretKindercafé & meer

Voor op je lijstje, No Social Waste Café in Arnhem. Zoveel speelplezier: van de binnenspeelhoek met houten keukentjes tot de buitenspeelplaats met tractoren & graafmachines. Extra tip: zondag 30 juli is er kindercafé met ontbijtbuffet.  Ontdek dit leuke plekjeDagje op een kasteel

Wil je een dagje uit vol historie? Dan is een bezoek aan kasteel Doorwerth een aanrader. Kinderen kunnen de ridderproef doen, er zijn voorstellingen van professor Bombasticus, binnen- en buitenspeurtochten en nog veel meer!
Bekijk alle activiteitenZomerfilms

Geniet in Focus Filmtheater van supertoffe films voor de hele familie: o.a. Casper en Emma en de Gouden Ring (4+), Juf Roos: Op reis naar de regenboog (3+) en Elemental (6+). Extra tip: pannenkoek versieren en eten in het restaurant.  Bestel je filmkaartjesNatuur en boerderij

Deze zomer ontdekken kinderen bij de locaties van Natuurcentrum Arnhem van alles over de natuur en het leven op de boerderij. Van Mini-dierensafari en op Tour met de Boer tot waterdiertjes speuren en de Belvédèretoren beklimmen.  Leuke natuuractiviteitenInspirerend dierenuitje

Onze Kidsproof reporters gingen op bezoek bij Ouwehands Dierenpark Rhenen. Ze liepen de Recycle Route, zagen de Bamboo Bill show, deden een puzzeltocht bij de Academie en bewonderden de vele jonge dieren.
Lees hier hun ervaring6x zomeruitjes in Arnhem e.o.

In de regio Arnhem is echt zoveel te beleven. Van spelen en ontdekken in het groen en een duik nemen in het verleden tot dieren van de wereld ontmoeten en je brein prikkelen met indrukwekkende kunst. Sluit je dag af met pannenkoeken! 
Lees de tips in de blogTheater, muziek en games

Laat je kind de vakantie goed beginnen met theater, muziek en games. Een vakantieweek die Musis & Stadstheater organiseert met Stichting Bijzonder Arnhem, Klimmendaal, Bio Vakantieoord en Vitesse Betrokken. In de herfstvakantie zal er ook weer een vakantieweek in Musis zijn, dus houd de Uitagenda in de gaten.
Vakantieweek in MusisSpeuren en workshops

Verleg je grenzen met je gezin in het Marechausseemuseum in Buren. Er zijn twee leuke workshops: parachute maken en gipsen figuren schilderen. Verkleed als marechaussee kan je kind op zoek naar sporen in het museum.
Daar willen we heen!


Beleef, hoor, zie, ruik, proef!

Dat kan tijdens de Zomeravonden in het Openluchtmuseum. Naast muziek en foodtrucks zijn er veel activiteiten zoals kijken en luisteren naar de verhalen van Spin Anansi, een workshop zeep maken en een ritje in het nostalgisch reuzenrad. Ervaar de festivalsfeer


Extra vakantieplezier

Het Mega Zomerdoeboek van Quest Junior bevat 132 pagina’s vól verhalen, puzzels, strips, tips en quizzen. Tipje van de sluier: 10 manieren om ouders he-le-maal gek te maken, koken met de warmte van de zon én spelletjes voor onderweg. Bestel 'm nog gauw!Fijne zomervakantie!
Liefs, Esther

Kijk ook eens in onze Uitagenda voor nog veel meer leuke uitjes met kinderen.