• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Tips voor buitenzwemplekken in Breda en omstreken

4 juni 2024

De zon schijnt! Zin om lekker naar het strand te gaan, maar geen zin om uren in te file richting de kust te rijden? Ook in Breda en omstreken kan je lekker op het strand en in het water spelen. We hebben een aantal fijne zwemplassen en buitenzwembaden voor je verzameld!

De Westpolderplas is een gratis toegankelijk gebied in Breda. Je kunt hier lekker pootjebaden of zwemmen in de plas. Het strand is een toffe plek voor een potje strandvoetbal of volleybal.

Zwemmen en spelen onder toezicht? Zwembad De Kuil is een zwemwaterplas waar je bij mooi weer in juli/m september heerlijk kunt vertoeven mét toezicht van professionele badmeesters. Extra fijn: er zijn wc’s, douches, omkleedruimtes en een terras waar je terecht kunt voor een lekker drankje, broodje of ijsje.

Recreatiestrand De Kurenpolder heeft het allemaal: stranden en weiden om op te spelen, water om in te spetteren en speeltoestellen voor eindeloos vermaak. Dagbezoekers mogen ook gebruik maken van de horecagelegenheid en het animatieteam, zo hoef je je geen seconde te vervelen.

In Alphen vind je natuurplas ‘t Zand waar kids zich uitstekend kunnen vermaken. Lekker zwemmen in het ondiepe water of neem je emmertje en schepje mee en ga aan de slag om een groot zandkasteel te bouwen! Je kunt hier ook makkelijk een weekendje weg van maken door een huisje te huren bij Recreatiepark ’t Zand.

Neem een duik, probeer eens te surfen of maak een zeiltocht op de Asterdplas in de Haagse Beemden. Je kunt kiezen uit ligweides of het strand; vergeet voor die laatste niet om een emmertje en schepje mee te nemen.

Zwembad Wolfslaar is een openluchtzwembad aan de rand van Breda. Je vind hier een peuterbadje, grote familieglijbaan, verwarmd water en wel drie springplanken! Bij het zwembad is een gezellige horeca voor wat lekkers tussendoor. 

Met mooi weer heb je een heerlijke dag bij de Galderse Meren. Het water en de strandjes zijn schoon, dus kids kunnen naar hartenlust zwemmen en spelen. Een deel van de plas is speciaal voor duiken en surfen. Er is geen vaste eetgelegenheid maar er zijn vaak kraampjes die wel wat lekkers verkopen.

Recreatieoord Warande heeft zowel een binnen- als buitenzwembad. Er is een waterglijbaan van maar liefst 64 meter lang en een spetter-eiland in het ondiepe zwembad. Voor de allerkleinsten is er een veilige, omheinde speelomgeving met peuterbad en speeltuin. Tussen het zwemmen door kan je hier ook lekker voetballen, crossen op de skelterbaan.

Net over de grens met Belgie ligt Recreatiedomein De Mosten, een super leuk paradijs voor kinderen in een rustige omgeving. Er is van alles te beleven! Zwemmen in de zwemvijver (deze is momenteel gesloten ivm corona, alleen de speeltoestellen zijn toegankelijk), wandelen of fietsen in de bossen of ravotten in de speeltuin. Ook kunnen je in de buurt naar het klimbos en naar een fijne brasserie.