Internationaal Stiltefestival 2017: 13 t/m 18 juni

29 mei 2017
Een festival vol dans en theater! We hebben een aantal voorstellingen uitgelicht.
Zo tof dit: van 13 t/m 18 juni is het Internationaal Stilte Festival in Breda. Een festival specifiek voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar. We hebben een aantal bijzondere voorstellingen voor jullie hieronder uitgelicht.



Luminarium Albesila (AL): 13 t/m 18 juni

Schitterend doolhof van kronkelende paden en stijgende koepels. Dwaal door de lange gangen en kijk dwars door de verschillende sferen heen. Speciale feature zijn de tien zilveren eieren met in hun dak een verlicht patroon, geïnspireerd op Arabische symbolen.

Little blue and little yellow (3+): 14 en 15 juni
Klein Blauw en Klein Geel gaan samen naar school en spelen altijd samen. Op een dag omhelzen ze elkaar en worden ze groen! Een dynamisch spel van kleuren waarbij zowel klein als groot oog in oog staat met belangrijke vragen over vriendschap en identiteit.



Oorlog (6+): 17 juni
Oorlog houdt ons bezig. Onze kinderen hebben er allerlei ideeën over, maar hoe we ook proberen hun vragen te beantwoorden, we kunnen er eigenlijk niet echt bij. De aanleiding voor regisseur Jetse Batelaan om een ongrijpbaar fenomeen bij de hoorns te vatten.

Tiger Tale (7+): 14 en 16 juni
Luister goed...Hoor je dat? Dat gejank dat door alle muren en vensters te horen is? Er sluipt buiten iets rond! Het meisje hoort het door haar slaapkamermuren. Haar ouders merken niets. Tot de dag waarop het geluid binnendringt en het alles op z’n kop zet. Het blijkt een tijger te zijn!



Duoschappen (4+): 17 en 18 juni
Drie dansers bewegen en worden bewogen, als een blad in de wind, als een veertje op de stroom. En waar die stroom dan heengaat, weten we niet, maar zolang we met de stroom meegaan, weten we dat we wervelen, draaien, buitelen, vertragen en versnellen.

Duoschappen (6+): 15, 17 en 18 juni
De onbestemde, fantasierijke landschappen van schilder Yves Tanguy worden een denkbeeldige omgeving voor drie dansers op zoek naar een nieuwe danstaal. Samen komen ze tot leven in een onbekende, onbestemde wereld.



Andrej Nespanec (6+): 16 en 17 juni
Andrej Nespanec is een verhaal over de problemen van ouders en kinderen die op het eerste gezicht volkomen normaal zijn. Een voorstelling over kinderen en hun verbeeldingen en angsten. Vind antwoord op je vragen en laat je verbeelding prikkelen.

3x3 wandel/fietstocht: 17 juni wandelen en 18 juni fietsen
Ga mee met deze tocht en bezoek drie bijzondere erfgoedlocaties en geniet daar van drie korte voorstellingen die drie verschillende jonge dansers/
choreografen maakten samen met drie musici/componisten. Leuk voor kinderen vanaf 8 jaar!



Holzklopfen (2+): 16 en 17 juni
Een slagwerker en een poppenspeler nemen je mee op een fascinerende reis m.b.v. houten afbeeldingen en het geluid van hout. Ze maken poppen, objecten en gereedschappen en vinden op verrassende nieuwe manieren uit welke vormen hout kan aannemen.

Les Moutons (AL): 14, 16, 17 en 18 juni
Een platteland scène duikt op in de stedelijke omgeving. Maak kennis met Julie, Marie-Louise, Bernadette en César: drie gezonde ooien en een jonge ram. Je wordt meegenomen bij het schaapscheren, voeden, melken en nog veel meer.

Naast deze voorstellingen is er nog veel meer moois te zien bij het Internationaal Stiltefestival. Het volledige programma vind je op hun site en in onze Uitagenda! Check het en reserveer nu je kaarten!