Natuurspeeltuin De Kleine Biesbosch!

13 juli 2017
Kidsproofreporters zijn razend enthousiast over deze toffe natuurspeelplek! Lees hier wat ze allemaal gedaan hebben.
Op nog geen 25 minuten van Breda ligt Recreatieparadijs De Belhamel. Mijn zoontje had daar al een keer in het Speelparadijs-gedeelte een topdag met school gehad, maar er is nog veel meer te doen. Dus hoog tijd om de rest te ontdekken. Met 5 kids in de leeftijd tussen 3 en 9 gingen we op pad om dit keer de Natuurspeeltuin 'De Kleine Biesbosch' te bezoeken!

Aangekomen rennen de kids meteen enthousiast rond: 'O we kunnen met bootjes varen en er is een vlot. Tof!' We roepen ze snel bij elkaar voor de uitleg over wat er allemaal te doen is. En dan gaan ze snel naar de bootjes. Het waait behoorlijk, dus moeten ze goed hun best doen om vooruit te komen. Als het lukt om tegelijk te roeien en zo verder te komen, hoor je hard gejuich!Het vlot is daarna aan de beurt. Je kunt heel leuk jezelf via een touw vooruit trekken en zo aan de andere kant van het water komen. Eerst met zijn allen. Daarna gaan Puck en Karst nog een tijdje met tweeen door en hebben zij de grootste lol. Als we aan het einde vragen wat hun favoriete onderdeel was, wordt deze dan ook door hun genoemd! 

Van al dat spelen krijg je trek, tijd voor de lunch! We pakken een picknickbank en eten daar onze zelf meegebrachte boterhammen op. Nou ja tijd om rustig een broodje te eten, nemen de kids niet. Een deel wil toch nog een keer de bootjes in en hup weg zijn ze.

En dan is het tijd voor één van de toppers van de dag: Vuurtje maken. Samen verzamelen ze hout voor het vuur en leggen ze alles klaar. De oudste mag zelf wat hout in kleine stukken zagen. Cool! Met wat hulp vanuit de natuurspeeltuin wordt het vuur aangemaakt. En een kampvuur kan natuurlijk niet zonder marshmallows. Wat is dit genieten!We hebben het modder-speelgedeelte nog niet gehad. Zwemkleding wordt aangetrokken en de kids nemen een heerlijk modderbad :-)! Ze glijden van het glijbaantje zo de modder in, sjouwen met planken, worden vies en vinden dat alleen maar leuk.

Na een douche (die wel aan de koude kant was) en schone kleren aangetrokken te hebben, warmt iedereen nog even op bij het kampvuur. Voldaan gaan we terug naar huis, met de vraag op de achterbank. Mogen we nog een keer hier terug naar toe? Dan weten wij voldoende, het was een top middag!

Goed om verder nog te weten:
  • Entree is alleen voor de Natuurspeeltuin, voor de overige onderdelen van Belhamel betaal je apart.
  • Er is een horeca-gelegenheid, waar je een broodje of tosti kunt bestellen!
  • Voor onze jongste van 3 was met name het moddergedeelte en marshmallows roosteren leuk. Voor de overige activiteiten is een iets oudere leeftijd geschikter.
  • Je kunt gratis gebruik maken van zwemvestjes voor op de boot of vlot.
  • Wil je meer weten over deze leuke natuurspeeltuin? Kijk dan verder op hun website.