Mama-blog: Kom naar Park Valkenberg

24 mei 2016
Mama-blogger Inge Standaart vindt Park Valkenberg een fijne plek om met de kinderen naar toe te gaan. Waarom? Dat lees je hier!

Park Valkenberg. Voor ik kinderen kreeg was het vooral een plek waar je op dinsdagse zomeravonden lekker naar de gratis concerten ging luisteren of na het stappen snel doorheen moest fietsen. Toen ik trouwde waren er uiteraard de traditionele foto’s op het rode bruggetje en bij de fontein. Met kinderen heeft het park echter een hele nieuwe dimensie gekregen.
 
Vorig jaar koningsdag, het weer was goed en met een hele grote groep vrienden, bijna allemaal met kinderen in de leeftijd van nul tot acht jaar zoeken we op het grasveld een plekje waar het net geen vrijmarkt meer is. De kinderen hebben allemaal wat rotzooi, eh, speelgoedjes kunnen uitzoeken en vermaken zich uitstekend met hun nieuwe schatten. Iedereen heeft wat te eten en te drinken meegenomen. De sfeer zit er goed in.

Zo druk als met de jaarlijkse vrijmarkt is het natuurlijk zelden, maar ook wanneer er geen evenement bezig is worden de paden van het park gebruikt voor allerlei verkeer. Voetgangers, fietsers, skateboarders en scootmobielen. Het advies wanneer je kinderen nog wat jonger zijn is dus: lekker in het gras laten banjeren.

Dit advies neem ik ter harte wanneer ik met een vriendin en onze kinderen neerstrijk op het meest markante plekje in het park: Het T-Huis (of T-gebouw). Heb jij je ook weleens afgevraagd wat de reden is van de wonderlijke combinatie van woorden op het dak? Niemand lijkt het te weten. Feit is dat ze er geen spaghetti, worst of kauwgom verkopen. Wel thee en dat is dan weer fijn voor ons.

De kinderen spelen in het gras en het speeltuintje waar je vanuit het T-huis uitzicht op hebt. Tegelijkertijd kun je fijn mensen kijken. Het speeltuintje is ver genoeg weg van het water, dus de kleintjes kunnen gerust lekker spelen, zonder dat er gevaarlijke situaties ontstaan omdat iemand zich in het hoofd haalt de eendjes eens van erg dichtbij te gaan bekijken.

Helemaal met kinderen die net wat ouder zijn dan de onze (en in het bezit zijn van een zwemdiploma) is het park heerlijk. Er zijn dan ook genoeg ouders die lekker een kleedje in het gras leggen, een dagvoorraad liga’s, pakjes, snoepjes, doekjes en rozijntjes uitstallen en hun kinderen de rest van de middag niet meer zien, behalve om ze iets van bovenstaande levensmiddelen toe te werpen.

Op dit soort middagen is het park precies waarvoor een park is bedoeld. Het nodigt uit tot rennen, klimmen, verstoppertje spelen en oh ja, zo hard mogelijk crossen met je spacescooter.

Inge Standaart (30 jaar) is zelf moeder van twee dochters Rosalie (3 jaar) en Suze (1 jaar) en houdt blogs bij over het moederschap op Zo'n Soort Moeder