Kinderboekenweek 2016 in en om Breda

30 september 2016
Van 5 t/m 16 oktober is het Kinderboekenweek! Het thema dit jaar is 'Voor altijd jong'! Tijdens deze 62ste editie staan opa’s en oma’s centraal. We hebben de leukste tips voor jullie verzameld!
Kinderboekenweekgeschenk
Bij aankoop van een kinderboek krijg je natuurlijk het Kinderboekenweekgeschenk gratis erbij. De 87-jarige Dolf Verroen heeft het Kinderboekenweekgeschenk 2016 geschreven. Het prentenboek van de Kinderboekenweek is gemaakt door Floor Rieder. Bekijk hier onze tips voor leuke boekenwinkels!

Nieuwe Nobelaer
Bij deze bibliotheek kun je genieten van een vrolijke voorstelling Peter Pan – Terug naar Nooitgedachtland, er is een mooie tentoonstelling met tekeningen van Fiep Westendorp en kun je oa meedoen met een kleurwedstrijd.

Playmobildorp
In het leuke Playmobildorp op Station Breda wordt bij de start van de Kinderboekenweek bijna de gehele dag voorgelezen door de VoorleesExpress. In de ochtend wordt er met name aandacht besteed aan de allerkleinsten.

Grand Theatre
Doe bij deze leuke boekenwinkel mee met een toffe muzikale workshop voor kids tussen de 1,5 en 4 jaar gegeven door muzieKanjers. Superleuk om samen met je (klein)kind te doen. Er is beperkt plaats, dus schrijf je wel op tijd in!

Oosterhouts Filmcafé
Geniet samen met je opa en oma van een ontbijtje en ga aansluitend naar de film ‘De GVR’ in het knusse Oosterhouts Filmcafé! Tussendoor kun je nog samen spelletjes spelen en heb je zo een beleving om nooit te vergeten!

Nieuwe Veste
Op 16 oktober is hier van alles te beleven. Allemaal in het teken van de Kinderboekenweek met als thema 'Voor altijd jong'. Een creatieve formule van voorlezen, workshops dans, muziek en gedichten maken. Maar ook aandacht voor snoepgoed uit oma's tijd en bekroonde kinderboeken.

Theek5
Deze bibliotheek heeft locaties op verschillende plekken en organiseert daar hele leuke en diverse activiteiten voor kids. Denk hierbij aan een speurtocht door de geschiedenis, een speelmiddag op speeleiland en een knutselmiddag!

Boekenruil bij station Breda
Op station Breda kunnen kinderen op zondag 16 oktober hun gelezen boek ruilen voor een ander.  Naast een groots ruilspektakel kunnen kinderen genieten van een voorleesmoment door hun favoriete schrijvers, illustrators en conducteurs!

Kinderen voor Kinderen
Kinderen voor Kinderen heeft zoals altijd een bijpassend lied gemaakt. Bekijk hier de clip en oefen alvast het dansje. Kijk op Kinderen voor Kinderen voor de dansinstructie van het liedje!

Veel plezier tijdens de Kinderboekenweek!