Openluchttheater en speeltuin Vrouwenhof!

4 juli 2018
Op 20 minuten rijden liggen deze hele leuke en zeker kidsproof-plekjes: Openluchttheater en speeltuin Vrouwenhof. Kidsproof Breda heeft er een kijkje genomen en vinden de combi een echte aanrader als uitje voor deze zomervakantie!
Het openluchttheater is zo'n bijzondere plek om naar een kindervoorstelling te gaan. Lekker buiten, in het park in Roosendaal ligt dit mooie theater. Tijdens de zomervakantie is er elke woensdag een mooie familievoorstelling. Kom kijken, luisteren, zingen, dansen, lachen en genieten.Het zomervakantieprogramma ziet er als volgt uit:

11 juli: Meziekmeneer Ronald, een waar muziekfeest
18 juli: De Kleine Zeemeermin, een verrassende versie van het bekende sprookje
25 juli: Harlekinade, vijf korte stukken met mime, maskers, poppen, en rekwisieten
1 aug: Broer & zus, een vrolijke, interactieve voorstelling over rivaliteit en familie
8 aug: Pelle & Pip, een doldwaze show waaraan iedereen van 3 tot 103 jaar veel plezier beleeft
15 aug: Het Grote Piraten Avontuur, een spannende familiemusical vol humor

Het volledige programma vind je op hun site waar je ook de kaartjes kunt kopen. De voorstellingen zijn voor kinderen vanaf 4 jaar. Vaak zijn het interactieve shows waar kinderen leuk mee kunnen doen, dansen en zingen! Naar het theater in de openlucht is als een feestje, maar extra leuk is het dat als je naar een voorstelling gaat, je gratis toegang krijgt tot de hele grote buitenspeeltuin Vrouwenhof. Ik ben er op een woensdagmiddag met de kids geweest en het was een heel geslaagd uitje

Mijn kinderen keken bij binnenkomst hun ogen uit. Wat is er veel leuks te doen. De één rent meteen naar het grote springkussen, de ander naar de waterspeelplek en de kleinste die kijkt even rustig rond wat er allemaal te doen is!Ze schommelen, klimmen, spelen met water en rennen van het éne toestel naar het andere. Ik heb ondertussen een plekje op het fijne terras (met gratis WIFI)gevonden en geniet van hun plezier en een tijdschriftje. Naast het terras zie ik ook veel ouders op kleden zitten in de speeltuin. 

Om even uit te rusten en gezellig te kletsen nemen we een ijsje. Naast ijsjes hebben ze volop andere versnaperingen. Zo kun je er van tosti's, broodje knakworst, frietjes, maar ook van een bruine boterham met kipfilet of een snackbord met tomaatjes, knakworstjes, komkommer en blokjes kaas smullen.Na het ijsje rennen de kids samen naar de grote familieschommel, gaan ze in de schommeldraaimolen en springen ze er nog even op los. Ook de grote glijbaan en de klimpyramide mag niet worden overgeslagen. Moe maar voldaan gaan we naar huis en kijken we terug op een superleuke dag!

De combi van het openluchttheater met de speeltuin is echt een aanrader voor de zomervakantie!Goed om verder nog te weten:
  • Neem een kussentje mee voor tijdens de voorstelling. De banken zijn namelijk van steen.
  • De voorstelling gaat bijna altijd door. Als er door de organisatie een reden wordt gezien dat hij buiten niet door kan gaan, proberen ze een binnenlocatie te regelen.
  • Bij de speeltuin is het niet toegestaan om je eigen eten en drinken mee te nemen. 
  • De speeltuin heeft heeft fijn maar 1 ingang en is voor de rest afgesloten.

Blog is geschreven door Asja, mama van 3 kinderen in de leeftijd 4, 7 en bijna 9 jaar.