Kidsprooftip: Bezoek deze pluktuin!

13 juni 2017
De maand juni wordt door de Fransen ook wel de weidemaand genoemd. Het leek ons daarom toepasselijk om veldbloemen te gaan plukken bij Bloemenboerderij de Langendam. We hoorden dat je hier een mooi ‘bosje’ kon samenstellen. Een ‘bosje’ bleek een understatement, het huis staat nu vol met prachtige kleurige bloemen!
Als we de Bloemenboerderij oplopen, worden we begroet door de zeer vriendelijke eigenaresse. Ze vertelt ons waar op dit moment de meeste bloemen bloeien. We krijgen een emmer mee en scharen en gaan op pad. Alleen de wandeling over het terrein is al prachtig. Het doet ons denken aan een Franse kasteeltuin met prachtige hagen, fruitbomen en een vijver met kikkers. Vlak voor het bloemenveld worden we nog begroet door een zwanenfamilie. Vader en moeder zwaan zwemmen statig langs, gevolgd door zes jonge zwaantjes.

Het veld waar we oplopen staat vol met bloemen. Roos weet niet waar ze moet kijken. “Welke zullen we het eerste plukken?” vraag ik. “Geen idee…” zegt Roos, terwijl ze kijkt naar de vele bloemen. Lelies, vingerhoedskruit, margrieten en een heleboel andere bloemen waarvan ik de naam niet ken, wuiven zachtjes in de wind. We zetten de emmer op een strategische plek en zoeken samen de mooiste bloemen uit. We vullen langzaam onze emmer met roze, witte en blauwe bloemen met lange stelen. Een veldje verderop staan nog méér bloemen. Roos plukt met veel zorg van alle soorten één bloem, dat belooft een prachtig eclectisch veldboeket te worden.Als de emmer vol is lopen we terug. Het is hier echt prachtig. We genieten tijdens de korte wandeling van de rust en de natuur. Teruggekomen strijken we neer op het terrasje. Roos geniet met rode wangetjes van haar waterijsje en ik van een kopje koffie. We praten nog even na met de aardige eigenaresse. Ze vertelt dat er steeds andere bloemen bloeien, we moeten dus snel nog een keertje langskomen!

Handig om te weten:
- Voor een emmer vol bloemen reken je een tientje af, en dan heb je echt een hele grote bos! Wij hadden thuis drie vazen nodig om alle bloemen in te zetten.
- Het adres van deze pluktuin is 't Vaartje 108 in Waspik. Dit ligt op zo'n 20 minuten van Breda en slechts 12 minuten van Oosterhout!
- De rust en de natuur is echt iets om zuinig op te zijn, daarom worden er geen kinderfeestjes georganiseerd en wordt het gewaardeerd als je de rust bewaart.
- Voor openingstijden en meer info kun je terecht op hun site

Door Janneke de Waal-Bogers (36), moeder van Roos (4) en hoofdredacteur van het Nederlands tijdschrift voor Logopedie.