Hoe maak ik zelf een toffe foto van mijn kids?

6 juli 2018
We hebben tips gevraagd aan Sgoolfotografen Evelien en Suzanne. Naast praktische tips raden ze ook een paar fotogenieke plekjes in Den Bosch aan!
Als we bij onze afspraak met de Sgoolfotografen aankomen, zijn ze nog enthousiast bezig om portretten en klassenfoto's te maken van kleuters. Leuk om te zien hoe ze elk kind ontspannen op de foto krijgen. Wij zijn benieuwd hoe ze dat voor elkaar krijgen! Hierbij hun 5 belangrijkste tips:

Laat kinderen zijn wie ze zijn!

Je wilt graag een foto hebben waarop je kinderen staan zoals ze écht zijn. Laat kinderen daarom dingen doen die ze leuk vinden. Zet bijvoorbeeld een rauwdouwer niet in een rijtje, maar laat hem/haar bijvoorbeeld rennen of in een boom klimmen. Je kunt ook je kids mee laten denken over hoe/waarmee ze op de foto willen.

Laat kinderen vrij!
Suzanne: 'Ik stuur kinderen tijdens het fotograferen wel, maar niet te veel'. Je kunt ze bijvoorbeeld vragen om van een berg af te rennen, op een muurtje te zitten of handen in de zij te doen. Hoe ze dat vervolgens doen, laat je vrij. Durf te experimenteren
Probeer uit door foto's uit verschillende hoeken te maken. Hierdoor ontdek je wat licht met de foto doet en wat jij mooi vindt. 

Durf te overdrijven
Varieer in standpunten waaruit je de foto maakt. Ga bijvoorbeeld op je buik liggen, terwijl de kinderen naar je toe lopen. Of ga zelf hoog in een boom zitten en fotografeer de kinderen beneden.Ga naar een fotogenieke plek
In Den Bosch zijn er heel veel mooie plekken om te fotograferen. Suzanne geeft ons een aantal tips. Ben je op zoek naar een groene omgeving (bijkomend voordeel: kids kunnen er heerlijk spelen) denk dan aan De Moerputten, De Bossche Broek, Sgoolfotografie!