Kidsreporter Anne is op bezoek geweest!

13 augustus 2014
Anne, Kidsreporter Den Bosch is voor ons een kijkje gaan nemen bij Mario's Glasatelier in Vught, lees hier wat zij ervan vond.
Anne is creatief en nieuwsgierig een perfecte combinatie voor Mario's Glasaterlier in Vught! 

Bij Mario's Glas in lood in Vught ontdek je wat je met glas kan doen en wat je er van kan maken. Anne ging voor ons op ontdekking en deelt haar ervaring en tips hieronder. 

Ik heb meegedaan aan het Kind Glas Atelier en vertel hier hoe dat in z'n werk gaat. Je krijgt een stuk glas voor je daar onder ligt een tekening. Dan ga je de lijntjes overtrekken met een special soort verf en het moet heel precies. Dan gaat het glaswerk op een warme plaat. Ondertussen kun je de tekening inkleuren. Als het glas droog is ga je kleur voor kleur de vakjes invullen met glasverf. Dit was het leukste om te doen! Als je alle vakjes ingevuld hebt gaat het werkstuk weer op de warme plaat om de glasverf te laten drogen. Op de foto zie je me als Kidsreporter aan het werk. Zo leuk! Ik maak een foto van mijn werkstuk op de warme plaat en doe het daarna in de oven. En dan is het wachten... Na een week mocht ik dan eindelijk mijn werkstuk bij Mario's Glas in Lood in Vught ophalen. Het is heel mooi geworden en we hebben het thuis meteen voor het raam opgehangen. Gaaf hoor! 

Ik denk dat meedoen bij het glasatelier geschikt is voor kinderen vanaf 7 jaar. Wil jij dit ook eens proberen? Dit is mijn tip voor jullie:
Je kunt er beter iets langer over een werkstuk doen dan wordt het netter en mooier.


Ik hoop dat  jullie wat hebben geleerd en dat jullie ook  een keer bij het glasatelier van Mario gaan kijken want het is echt leuk om te doen!

Er waren ook andere kinderen bij het Kinder Glas Atelier. Die 6 weken na elkaar bij Mario gaan knutselen op vrijdagmiddag en ze maken elke week een ander werkstuk van glas. Nu waren ze een schilderij met glas-mozaïek aan het maken. Heel mooi!

Anne 
Kidsproof Kidsreporter Den Bosch

Wil jij jouw verjaardag origineel vieren? Mario's Glas in Lood houden ze ook kinderfeestje. Super leuk!