10 x Leuk om te doen met kleine kinderen in Den Haag

19 februari 2019
Waar ga je naartoe met je baby, peuter of kleuter in Den Haag?
10x doen met baby, peuter en kleuter in Den Haag

1. Avonturia de Vogelkelder
Kinderen zijn dol op dieren. Wist je dat Den Haag een dierentuin heeft? Avonturia is zoveel meer dan een dierenwinkel. De vijver met vissen, de aapjes, flamingo's. Dit is altijd een succes. Let ook op de speciale activiteiten zoals voorlezen met Dikkie Dik.

2. Stadsboerderijen Den Haag
Geiten, schapen, konijnen, cavia’s en nog veel meer dieren vind je bij de Haagse Stadsboerderijen. Aai ze, knuffel ze en ontdek ze... zó leuk om met je kleintje te doen! Je kunt er spelen, met zand, water, gras. Of ga meehelpen op de boerderij. Regelmatig zijn er leuke activiteiten; speurtochten, knutseluurtjes, of een schaapscheerfeest. Reden genoeg om alle 10 de stadsboerderijen te ontdekken!




3- Het Paradijs
Al voor de allerkleinsten is er genoeg te beleven in het theater. Zo is het wereldbekende boek van Eric Carle Rupsje Nooitgenoeg nu ook op het podium te zien (zie hoofdfoto). Ook zijn er kleine prijswinnende voorstellingen te zien zoals Vaarwel en Walvisjong in de kleinste zaal van de Koninklijke Schouwburg: Het Paradijs. Elke vakantie en in het weekend zijn er voorstellingen voor iedereen vanaf twee jaar. Rondom de voorstellingen is er altijd van alles te doen voor de kinderen. Zo wordt elk theaterbezoek een feestje voor jong en oud. Als je nog nooit in het theater geweest bent met je kindje is dit een fantastisch leuke kennismaking. Aanrader!

4- Babycafe
Bij het Babycafé van meerdere Haagse Bibliotheken kun je elke maand (leren) voorlezen, met elkaar zingen, spelletjes doen en spelen met speciale boekjes. De gezellige bijeenkomsten zijn onderdeel van BoekStart, een extra stimulans om ouders enthousiast te maken om met hun baby te gaan lezen. Is je kindje ‘te oud’ geworden voor het Babycafé? Kom dan naar Dreumestijd! Op dinsdagochtend, eens in de maand komen dreumessen en hun ouders /verzorgers bij elkaar om samen te genieten van mooie prentenboeken, liedjes en verhalen bij de Centrale Bibliotheek Den Haag.


5. Babyconcerten
Tijdens de babyconcerten bij Theater Dakota kan je baby rondkruipen en zich verwonderen over de muziek!

6. Peuters in het wild
Met je peuter(s) de natuur ontdekken met ogen, oren en puntje van de neus? Spelletjes doen, op avontuur, beestjes zoeken, bouwen en veel meer. Als ouder, grootouder of gastouder onderneem je met de peuters veel leuks. De cursussen van Peuters in het wild zijn regelmatig in de regio Den Haag.

7. Sportclubjes voor kleintjes in Den Haag
Playball Kids is er voor peuters en kleuters die wel van wat beweging houden. En zeg nou zelf, welk kind houdt daar nou niet van?  Er zijn ontzettend veel leuke sportclubjes voor kleintjes in Den Haag. Check eens GympyKids in de Frederikstraat of de My Gym waar je al met je baby vanaf 6 weken terecht kunt.



8. Surfguppies
Bij DownUnderBeach verveel je je nooit. Op het Scheveningse strand kun je prima een dagje doorbrengen. En ben je het zand even zat? Dan doe je toch gewoon mee aan een van de activiteiten! Kindjes vanaf 4 jaar kunnen al meedoen met de Surfguppies.

9. Naar de speeltuin
Naar de speeltuin is altijd leuk! We klommen, spetterden, gleden en draaiden wat af... Deze 12 (.. en dan nog een aantal andere leukerds in Delft...;-) horen bij onze favoriete buitenspeeltuinen in en om Den Haag. Urenlang speelplezier gegarandeerd! Wat ook een mooie (natuurlijke) speeltuin is; het strand!



10. Plezier met boeken
Dat Den Haag 'iets' met kinderboeken heeft, weten we natuurlijk al lang. Met het Kinderboekenmuseum, de bibliotheken, die leuke kinderboekwinkels...En al die plekken zijn geweldig voor kleintjes. Bij het Kinderboekenmuseum spelen en klimmen ze in de wereld van Kikker; leuker wordt het niet als je klein bent!



Trek gekregen van al dat spelen, muziek luisteren, theater kijken en meer? Ze bestaan! Van die fijne plekken waar je heerlijk buiten kunt zitten en de kids tussen het eten door lekker kunnen spelen. En als de kinderen het naar hun zin hebben... Check snel onze 5 hotspots in en om Den Haag. Eet smakelijk!

Meer tips met kleintjes in Den Haag? Check de website www.kidsproof.nl/denhaag of mail ons op denhaag@kidsproof.nl