Thuis op wintersport

28 januari 2021
Corona - en de wintersportvakantie dan? Op wintersport met het gezin zit er dit jaar helaas niet in. Dikke pakken sneeuw, lekker veel buiten zijn, we gaan het missen. Wil je toch dat winterse vakantiegevoel thuis beleven? check deze thuistips en maak er alsnog een feestje van. Viel spaß!
Wintersport thuis kan ook heel leuk zijn!

Zorg dat je ski-fit bent

De spieren even los gooien en meteen lekker samen bewegen? Zoek op internet een wintersport-workout op, schuif de meubels aan de kant en doe met z’n allen mee! Kan natuurlijk ook in de tuin.

Skiën in de huiskamer

Heb je thuis een gladde vloer? Dan is dit een grappig spel om te spelen! Onze kids vinden het helemaal hilarisch als wij zelf ook een potje meedoen! Tip: trek skisokken aan, die zijn vaak lekker glad, en glijden maar!

Wintersportkost, de lekkerste recepten

Denk je aan wintersport, dan denk je ook aan dat heerlijke eten: Sauerkraud und Bratwurst, Kaiserschmarrn, kaasfondue…. Leg een bont kleedje op tafel, zet een schlagerfestival op en houd thuis een gezellig diner met typische wintersportkost! Bijvoorbeeld deze pasta met sneeuw. Met als toetje Knödel of Apfelstrudel, mjam!

Hoera, sneeuw!

Bij een wintersport hoort natuurlijk een dik pak sneeuw. De kans dat we dat in Nederland hebben is helaas klein… zorgen we toch zelf voor een wit tapijtje in de achtertuin! Koop een emmer nepsneeuw en strooien maar in de tuin. Ook leuk: maak zelf nepsneeuw! Meng een kilo bloem met een half flesje babyolie goed door elkaar en klaar is je sneeuw. Kunnen de kids binnen lekker mee spelen…Après ski tips voor thuis

Als je dan toch sneeuw in je achtertuin hebt gestrooid, houd meteen een après ski buiten! Trek je foute skitrui aan, steek gezellig de vuurkorf aan, rooster marshmallows en maak zelf glühwein en warme chocolademelk (dit zijn lekkere varianten).   

Trek aan dat skipak

Snor je skikleding op en doe een wedstrijdje met de kids: wie heeft het eerst zijn of haar complete ski-outfit aan? Of maak, als het buiten koud is, samen een avondwandeling in skikleding.

Veel plezier! 


Ski- en snowboardles in 't Gooi

Wil je écht even (coronaproof) op de lange latten staan, dan kan dat in de regio 't Gooi ook! Volg bij de Wolfskamer ski-of snowboardlessen in de voorjaarsvakantie of ga er tuben! Wel even van tevoren reserveren.