Bij de première van Disney On Ice 2015

24 december 2015
Disney On Ice presents Silver Anniversary Celebration ging op 23 december in de Jaarbeurs in Utrecht in première. En wij waren erbij!
Disney On Ice presents Silver Anniversary Celebration ging op 23 december in de Jaarbeurs in Utrecht in première. En wij waren erbij! 
In de auto ernaartoe begint de voorpret al: welke Disney-figuren zouden er komen? Donald Duck en Mickey Mouse zéker, denkt mijn dochter. En ook Goofy, Elsa en Anna mogen niet ontbreken. Mijn kids kunnen niet wachten! 

Bij binnenkomst komt de onweerstaanbare geur van popcorn ons tegemoet. We lopen langs allerlei kramen en standjes met lekkers, leuke Disney hebbedingetjes, ballonnen en knuffels. Tijd om onze plaatsen op te zoeken. In de zaal zitten opvallend veel Elsa’s! Dan gaat het licht uit en begint de voorstelling. Mijn dochter schiet meteen naar het puntje van haar stoel. En daar komt ze de hele voorstelling niet meer vanaf. 

Op wereldreis 
Na de wervelende opening met ijsdansers in blauw-witte klederdrachten uit de hele wereld – van China tot Hawaii – komen Mickey en Minnie Mouse, Donald en Katrien Duck en Goofy onder luid applaus de ijsbaan op glijden. Mét koffer, want ze gaan op wereldreis! 

Weergaloze piraten 
De reis gaat eerst naar Afrika. Simba, Timon en Pumbaa, die laatste grappig op 4 poten, dansen vrolijk op het ijs. ‘Hakuna matata!’ klinkt het. De volgende stop van Mickey, Minnie, Donald, Katrien en Goofy is Londen, waar ze het huis van de familie Van Dalen bezoeken. Net op dat moment komt ook Peter Pan naar het huis en neemt de kinderen mee naar Fantasieland. Mooi is de scène waarbij Peter zijn schaduw probeert te pakken en ook de piratendans is weergaloos.

Luidkeels meezingen
Na de pauze wordt de reis vervolgd naar de zee, waar mijn kids de avonturen van Ariël met ingehouden adem volgen. Er gebeurt van alles op het ijs, ze kijken hun ogen uit als de zeeheks verschijnt, lachen om de kreeft en vinden de kwallen en vissen prachtig. Door naar de koninklijke kroning van Elsa. “Anna!” hoor ik naast me, als zij als eerste in een prachtige groen-gouden glitterjurk het ijs op komt. Even later verschijnt ook Elsa en zingen en klappen de kids luidkeels mee met alle bekende liedjes uit Frozen. Zowel Anna als Elsa maken de meest waanzinnige sprongen op het ijs, spectaculair! En het sneeuwt ook nog eens! 

Het wachten is op Olaf. Als de schattige sneeuwpop eindelijk opkomt, klinkt er ‘Aaahhhh!’ in het publiek. Het verhaal van Frozen wordt prachtig neergezet, en dat geldt voor alle verhalen in deze voorstelling. Ook de afsluiting is prachtig, waarbij alle Disney-figuren nog even langskomen. “Laat het los, laat het gaan….”, zingen we keihard in de auto terug. Nee, dit is een show die je niet snel meer los laat! 

Wij hebben een fantastische avond gehad met z’n allen, de show is echt een aanrader! Met waanzinnig mooie kostuums, weergaloze ijsdanscapriolen, spannende effecten en 4 prachtig uitgebeelde verhalen. 

Ook naar Disney On Ice presents Silver Anniversary Celebration? Kijk voor alle informatie op www.disneyonice.nl. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor de shows in Utrecht (23 t/m 26 december 2015) en Amsterdam (28 t/m 30 december 2015).

Veel plezier! 
Maud