Dagje uit in 't Gooi tijdens de kerstvakantie

28 december 2015
De kerstvakantie is een heerlijke periode om samen te zijn met je gezin, vrienden en familie. En hoe leuk is het dan om naast de heerlijke kerstavonden waarbij je gezellig rond de tafel zit, om er ook lekker op uit te gaan!
De kerstvakantie is een heerlijke periode om samen te zijn met je gezin, vrienden en familie. En hoe leuk is het dan om naast de heerlijke kerstavonden waarbij je gezellig rond de tafel zit, om er ook lekker op uit te gaan! Wij hebben een paar leuke tips voor je verzameld. Wil je meer van dit soort leuke tips, check dan ook zeker even onze Uitagenda, hier vind je van dag-tot-dag welke activiteiten er georganiseerd worden in en rondom 't Gooi.

Radiofestival bij Beeld en Geluid
Hilversum staat natuurlijk bekend als mediastad van Nederland! En in december ook een beetje als radio stad met het Top2000-café bij Beeld en Geluid op het Mediapark. Hier vind je deze vakantie dan ook het Radiofestival. Een super leuk uitje voor het hele gezien, lees meer>>>

Verhalenfestival op Paleis Soestdijk
Twaalf dagen lang vertellen professionele 'storytellers' mooie verhalen over de voormalige bewoners van Paleis Soestdijk, ondersteund door videoprojecties en lichtkunst. Voor kinderen is er een speurtocht en komen de verhalen in het souterrain tot leven door 'videomapping': projecties van bewegende beelden. En kom je verkleed als prins of prinses, dan mag je gratis naar binnen! Meer info>>>

Hoeve Ravenstein
Is jouw kind gek op dieren? Ga dan deze vakantie naar Hoeve Ravenstein in Baarn (naast Kasteel Groeneveld). Hier vind je een heel leuke levende kerststal en mag je uitgebreid knuffelen met de dieren. Ook is er een grote wensboom waar ieder een wens in mag hangen. Vergeet voor vertrek niet even een kijkje te nemen in de boerderijwinkel, ze hebben hier heel veel lekkers voor de feestdagen! Meer info>>>

Wandelen met kinderen
Wandelen vinden ze bij ons thuis vaak maar saai! Maar achteraf blijkt dat heel anders te zijn….. 
Onze tips voor een leuke gezinswandeling:

Wij gaan schaatsen
Zijn jullie al bij de Wintervillage Laren geweest? of in Hilversum of Baarn? Maak deze vakantie wat tijd om lekker te gaan schaatsen met de kinderen! Het schaatsseizoen is namelijk al weer in volle gang! Kijk in ons overzicht met schaatsbanen in ’t Gooi

Naar de film
Als het weer niet aantrekkelijk genoeg is voor een buitenactiviteit, check dan even het filmaanbod bij de grote JT bioscoop in Hilversum. Er draaien de komende weken weer veel verschillende films voor alle leeftijden! Deze vakantie gaan wij in ieder geval naar The Good Dinosaur!
Vind jouw kind de bios best spannend? Dan is de kerstfilm van Casper en Emma in het Filmtheater op 21 en 23 december misschien een leuk idee!

Lekker eten
De meesten koken heerlijk uitgebreid met kerst, of ieder in zijn eigen pannetje tijdens een gezellige gourmetavond. Heb je nou geen zin om alle kerstdagen te koken, maar wil je wel lekker eten, check dan onze favoriete adresjes:
Op tweede kerstdag hebben ze een heerlijk menu bij Luno Kitchen in Hilversum, check hier alle info>>> Maar ook alle andere dagen kun je hier genieten van pure gerechten terwijl de kinderen zich vermaken in de Playground op de tweede verdieping.
Een andere favoriet van ons is natuurlijk; Restaurant Leuk in Bussum! Helaas helemaal vol geboekt met kerst, maar derde kerstdag kun je hier ook nog genieten van het 4- of 5-gangen diner. En dit fijne restaurant heeft een speelkelder van maar liefst 70 vierkante meter. Doe jezelf én je kinderen een plezier en reserveer bij LEUK!

Geniet van alle leuke activiteiten in ’t Gooi deze Kerstvakantie.

PS: vergeet het Wintercircus Hilversum niet! Een verrassende show met grote circusartiesten te vinden op Werf 35 in Hilversum. Leuk voor het hele gezin.

Fijne feestdagen en geniet van de vakantie!
Maud