Hoe leuk is Restaurant Leuk?

20 februari 2016
Papa is jarig, dus wie mag er kiezen wat we eten vandaag? …. Fout! De kinderen hebben al bepaald dat we in een ‘echt restaurant’ gaan eten.
Restaurant Leuk Bussum
Papa is jarig, dus wie mag er kiezen wat we eten vandaag? …. Fout! De kinderen hebben al bepaald dat we in een ‘echt restaurant’ gaan eten. Tja, soms gaat dat zo bij ons thuis. Maar welk restaurant gaat het worden? Dan kijken er 5 koppies mijn kant op. Ja, ik weet het wel!

Restaurant Leuk in Bussum
Restaurant Leuk is het geworden. Deze stond al heel lang op mijn lijstje om eens naar toe te gaan met het hele gezin. We gaan niet elke week uit eten, dus als we gaan, dan wil ik ook dat het aan een aantal voorwaarden voldoet (goed eten, fijne plek voor de kinderen, niet te ver van huis, goede sfeer, vriendelijk personeel). … en dat doet het!

Kinderen welkom
We zijn thuis met z’n zessen dus een eerste voorwaarden is dat we deze avond met kinderen welkom zijn. Nou geloof me, als je ergens welkom bent met je kinderen, dan is het hier wel. We worden warm onthaald bij de deur en krijgen meteen een mooie ruime plek bij het raam aangewezen. Hier bestellen we eigenlijk meteen de heksenlimonade die we aan de tafel naast ons zien. “jaaaa mama, die wil ik ook!” Met een grote kan limonade en vier glazen met een rietje weet deze man ons gezin even stil te krijgen, gevolgd door een vierstemmige “WOW!” De limonade is rood en rookt als een echt magisch drankje (stikstof). De kinderen beslissen nu al dat dit het leukste restaurant is waar ze ooit geweest zijn.

Grote speelruimte mét toezicht
Als wij met ons wijntje proosten op de verjaardag van Alex zijn de kinderen al de trap af geracet naar de 70 vierkante meter speelkelder. Hier zijn speeltafels, coole games, veel speelgoed en zelfs een kleine bioscoop. Mijn jongste zoon (3) vermaakt zich al snel in het winkeltje en met de duplotafel, de andere drie spelen afwisselend met de vele spelcomputers en speeltafels. Dikke pret!

Lekker eten
Wij zijn met eten niet kieskeurig, sterker nog ons hele gezin bestaat uit zes zogeheten alleseters. Maar dat wil niet zeggen dat we niet weten wat lekker is ;-) Dus graag eet ik ergens waar ik zeker weet dat er lekkere gerechten op tafel komen. En ook een bijpassend wijntje is eigenlijk wel een vereiste voor mijzelf. En dat alles is heel vanzelfsprekend in Bussum. We beginnen met een heerlijk voorgerecht met zalm.De kaart voor de kinderen is erg uitgebreid (hamburgers, pannenkoeken, verschillende pasta’s, fruitspiesjes, groente frietjes). We kiezen ervoor om de kinderen met ons voorgerecht mee te laten eten, zodat ze daarna weer heerlijk kunnen gaan spelen. Wij konden daarna samen met onze oudste zoon nog genieten van een hoofdgerecht. Ook fijn, want dat geeft ook de rust om nog even te kletsen samen. En ook het hoofdgerecht was mooi opgemaakt en smaakt fantastisch (de goede beoordeling op Iens is terecht)!

Magisch toetje
Het toetje is weer een magische beleving. Er komt een grote bak op tafel waarvan we de inhoud niet kunnen zien vanwege de rook die ervan af komt. Rondom de magische rook zien we bakjes gevuld met zoete sausjes (chocolade, slagroom en rood fruit). Het is een ijsfondue met vers gesneden fruit en marshmallows! Wie kan hier genoeg van krijgen?

Tovenarij
Nog vlak voordat we naar huis gaan, krijgen we de grote truc met de ballon te zien. Hier ga ik nog niets over verklappen… maar vergeet niet te vragen naar deze magische truc, want daar vallen de monden nog even van open.Voor het slapen gaan zegt mijn jongste dochter (6) “Mama, ik denk dat we met jouw verjaardag ook maar bij dat restaurant moeten gaan eten. Anders is het zielig voor jou”.


Eet smakelijk.
Maud

PS: het is trouwens ook een te gekke plek om je kinderfeestje te organiseren!