Mamablog: Eropuit in de kerstvakantie

7 december 2015
De kerstvakantie komt er aan en dat betekent weer leuke dingen doen met de kids. Nu ze iets ouder zijn komen steeds meer uitjes in aanmerking voor de titel ‘Dit is echt het leukste dat we OOIT gedaan hebben!’.
Eropuit met de kinderen
De kerstvakantie komt er aan en dat betekent weer leuke dingen doen met de kids. Nu ze iets ouder zijn komen steeds meer uitjes in aanmerking voor de titel ‘Dit is echt het leukste dat we OOIT gedaan hebben!’ Dus hebben we heel wat opties om uit te kiezen. Meestal gaat het dan zo…

‘Mama, ik wil graag naar die grote binnen-ballenbak!’ roept Norbert. Hij doelt op het indoor speelparadijs hier om de hoek. Lang heb ik weten te verzwijgen dat het bestond, maar nu het eenmaal ontdekt en ‘out in the open’ is blijkt het een perfect uitje op een regenachtige middag. Veel lol en onbeperkt limonade voor de kinderen en gezellige andere moeders en koffie verkeerd voor mama. Dit lijkt toch wel een hele goede combi te zijn.

‘We kunnen ook naar het museum waar je niet op hoeft te ruimen’, oppert Eva. Ze doelt hiermee op Beeld en Geluid. Daar zijn we verschillende keren geweest en wat de meeste indruk maakte waren de filmpjes met kinderen die blokken stapelden en die Eva en Norbert dan na moesten doen. De blokken mochten na het spelen blijven liggen, dus er hoefde hier inderdaad niet opgeruimd te worden. Dat is pas leuk spelen! (Vraag mij wel direct af of ik nu echt zo streng ben met dat opruimen thuis. Ik denk het eerlijk gezegd wel).

“Neeeheeeee, zegt Eva, we gaan iets rustigs doen’. HUH???
‘Ik wil naar de film!’.
Dat lijkt mij ook wel wat dus we kiezen samen een film uit. Op naar de nieuwe, hippe, Hilversumse bios. Dit is een geweldige plek voor kinderen. In het midden van de lobby een enorme stellage met snoep dat je, uiteraard na betaling maar dat moest ik even uitleggen, zelf in je bakje mag scheppen. Kinderboxen met popcorn, iets te drinken en een lolly en grote kartonnen versies van hun favoriete filmhelden. Wat een feest. En dan hebben we nog geen film gezien.

We gaan naar een 3D film dus kopen we kaartjes, brillen (want die van de vorige keer zijn in de verkleedkist beland en daar is weinig meer door te zien) en een box met popcorn en drinken. Zodra we zitten moet natuurlijk de box open en beginnen de kabouters aan de popcorn. Op het scherm zijn alleen nog maar reclamefilmpjes te zien en Norbert zet z’n bril alvast op. ‘Ik zie geen Minions mama, die bril werkt niet’ hoor ik naast mij. ‘Nee Norbert, dat klopt, de film is nog niet begonnen’
‘O, ok, wanneer begint de film dan?’
‘Als het helemaal donker wordt’ leg ik uit.

Niet lang daarna dimt het licht, gaat het volume van het geluid op 20 en beginnen de trailers van de films die binnenkort in de bioscoop komen. “Mama, ik wil liever toch naar die film met Sinterklaas’ zegt Eva. Nee Eef, dat gaat niet, die is nog niet in de bioscoop’. ‘Jawel, kijk dan’, roept de eigenwijze kabouter door de zaal, je ziet het toch op het scherm. ‘Klopt, maar die film komt later nog een keer in de bios’.
‘Ok, zegt Norbert, dan komen we later terug’ en hij stapt van zijn stoel. Net voor hij echt wil gaan lopen begint de film waar we voor gekomen zijn. Gelukkig, hij gaat weer zitten. De Minions buitelen over het scherm en door de zaal en Norbert zegt: “Ik zie nog steeds helemaal niks!’. Als ik naast mij kijk heeft hij zijn bril ondersteboven en verkeerd om op. Geen wonder dat hij niets ziet. ‘Je moet je bril omdraaien’, probeer ik. ‘Dat gaat niet, want dan glijdt hij van mijn neus’. Hmmm… volgende keer maar een 2D film bekijken in plaats van 3D.

De film is leuk en we lachen alle drie hard om de gekke gele mannetjes. Ondanks dat is Norbert er vlak voor de pauze wel klaar mee en als de pauze begint pakt hij zijn jas en loopt richting de deur. “Het was een leuke film mama!’ zegt hij. Ik leg uit dat de film nog niet is afgelopen en dat het verhaal nog niet af is. ‘Gelukkig maar, zegt Eva, want ik hoop wel dat het goed komt’.

We gaan terug de zaal in en net als het donker is geworden en de tweede helft van de film begint hoor ik naast mij ‘Oepsie!’. Norbert heeft zijn box met popcorn laten vallen en de tweede helft van de film breng ik vooral op m’n knieeen door om de popcorn bij elkaar te rapen, zit ik met een chocolademelk in m’n handen omdat die drie keer bijna omvalt en heb ik Norbert op schoot omdat hij anders ‘zo alleen zit’.

Ik mis dus de clue van het verhaal volledig, maar wat geeft het. Eva heeft als enige de film helemaal, met 3D bril en onverstoorbaar bekeken. Terug in de auto naar huis zit ze nog steeds met haar bril op en glundert van oor tot oor. ‘Mama, dit was het leukste wat we OOIT gedaan hebben!’. Kijk, daar doe je het toch allemaal voor!
Bovendien komt de film vast snel uit op DVD. Kan ik alsnog zien hoe het nu eigenlijk afliep….

Fijne kerstvakantie!
Marielle