• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Bakken voor KiKa: doen jullie mee?

22 februari 2023

Al een paar jaar zien we deze leuke actie voorbij komen, maar dit jaar gaan we écht mee doen: Bakken voor KiKa! Wanneer? De hele maand maart! Lees hier meer over de actie.

Bakken voor KiKa

Voor wie?

Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) kent natuurlijk iedereen (helaas eigenlijk, want dat wil zeggen dat er nog steeds kinderen met kanker zijn) En KiKa zet zich in om onderzoek te laten doen naar deze ziekte en om kinderen met kanker te helpen.

Een super goed doel om voor aan de slag te gaan dus! En wij zijn dol op samen bakken dus dat komt goed!

Wat ga je doen?

Je gaat met je kinderen of misschien ook wel met je buurtkinderen (of met de klas of misschien wel met de hele BSO) de keuken in! Samen ga je cupcakes of koekjes bakken en versieren en die verkoop je dan aan vrienden, familie en bekenden en de opbrengst gaat naar KiKa. 
 
En KiKa helpt je daarbij met allemaal leuke materialen, een actiepakket en een site waar je makkelijk je de donaties/verkopen kunt laten doen en met handige tips hoe je het het beste aanpakt.
 
Lekker en leerzaam tegelijk dus. En heel leuk om samen te doen. Zo leren kinderen dat iets goeds doen voor een ander ook heel tof kan zijn.
 Hoe werkt het?

Op de website Bakken voor KiKa vind je eigenlijk alle informatie die je nodig hebt.
 
1) Je maakt eerst daar (online) een actiepagina aan voor jouw bakteam, waarin je kunt kiezen om 
a- alleen in actie komen met jouw gezin 
b- een team actie op te zetten (dan kunnen anderen bij jouw actie aanhaken, dus dezelfde naam gebruiken, bijvoorbeeld als je met de hele klas gaat bakken) of 
c- je doet mee met een actie die iemand anders al is gestart; die bijvoorbeeld je buurvrouw of je BSO al heeft bedacht.(zorg wel dat je die naam dan weet)
 
2) Bestel het speciale KiKa bakpakket voor € 6,95 met cupcakemix, vormpjes, confetti en knutselmaterialen om je eigen etagère te maken (je weet wel zo’n mooi presentatie tafeltje met 2 lagen waarop ze dan heel chique op liggen) 

 
3) En download het extra gratis activiteitenpakket
 
4) Zodra je het pakket in huis hebt (maar eerder mag natuurlijk ook) ga je samen aan de slag met het bakken van de heerlijkste cupcakes of koekjes. Wat jij maar denkt dat jouw vrienden, buren en familie lekker vinden. Want de bedoeling is dat je het gaat verkopen! Dus hoe mooier of lekkerder, hoe meer geld je er misschien wel voor krijgt….
 
5) Heb je de cupcakes gebakken en versierd? Knutsel dan de etagère en kleur en knip de kaartjes bij je baksel. Print de betaalcode van jouw actie van de website, dan weet je zeker dat het opgeteld wordt bij jouw totaal!
 
6) Dan hop die straat op: naar school, naar de buren, naar opa en oma of wie je maar kent die jouw beauties voor dit goede doel wil kopen.
 
7) Cupcakes op? Vond je het leuk? Kinderen enthousiast? Doe het gerust nog een keer! De actie loopt de hele maand maart.
 

Foto challenge

PS Extra leuk: als je een foto maakt van het bakken en je actieteam en je stuurt deze op naar bakkenvoorkika@kika.nl komt je foto in wall of fame en maak je kans op een reuzebakpakket!
 
Super leuk toch?!
 
Heel benieuwd hoeveel geld jullie kinderen ophalen…

Actie pagina

Enthousiast? Klik via de roze button door naar de actiesite en ga van start!
Veel bak- en knutselplezier! 

Hartelijke groeten,  Liesbeth

PS er zijn nog veel meer leuke DIY onderdelen die je kunt downloaden via de website, o.a. koksmutsen om in te kleuren, zo lollig.
 
Bakken voor KiKa wordt georganiseerd samen met deze sponsors: Paperfuel, edding, DoenKids, FunCakes, De Rolf Groep, deleukstetaartenshop.nl en Dr. Oetker, 
 
Naar de website