L’Elefante Bianco in Laren is écht Kidsproof!

7 december 2016
Meestal met een verjaardag en in de vakanties gaan we met het hele gezin gezellig buiten de deur eten. We hebben vier kinderen tussen de 4 en 14 jaar en we kiezen dan ook altijd heel bewust voor een Kidsproof restaurant wat leuk (en lekker!) is voor alle leeftijden.
En met mijn verjaardag koos ik L’Elefante Bianco in Laren, een traditionele favoriet uit ons lijstje! We zijn allemaal gek op de Italiaanse keuken en hier maken ze mooie gerechten volgens de traditionele manier.

Aan de deur zien we al meteen de ‘Kidsproof loves us’ sticker hangen. Ja, ‘kidsproof’ is het, dat weten we zeker! Zodra we het restaurant binnen komen worden we meteen welkom geheten door de eigenaresse Hanny Wouters, een bijzonder vriendelijke gastvrouw die ons naar onze tafel bracht. We zijn er om 18u. Ik had verwacht dat het daarom nog rustig zou zijn, maar ons tafeltje lijkt nog het enige vrije tafel in het restaurant. Maar goed dat we gereserveerd hebben!

Het restaurant
Het restaurant kent een gezellige opstelling met leuke nissen, waardoor je heel rustig zit. Aan de muur hangen mooie sfeer beelden en op tafel staan verse roosjes. Het licht is een beetje gedimd waardoor het huiselijk aanvoelt. Voor de kleinste kindjes zijn er ruim voldoende kinderstoelen aanwezig, maar die hebben wij niet meer nodig!



Bereiding onder je neus
We bestellen onze drankjes en bekijken de kaart. De kinderen zijn al snel afgeleid, want aan de tafel naast ons wordt een Spaghetti alla Vecchia Romagna klaar gemaakt in een grote parmazaanse kaas. Het flamberen van de brandy zorgt voor een spectaculaire bereiding en de kinderen zijn duidelijk onder de indruk!
De pizzabakker in het midden van het restaurant is de absolute nummer twee die direct de aandacht van onze meiden krijgt… Hij is druk en schuift de ene na de andere pizza de oven in, met open mond kijken de meisjes hoe hij te werk gaat.



Speelruimte voor de kinderen
De jongste van het stel (4 jaar) lijkt minder geboeid en die wil naar beneden, hij kan zich van de vorige keer goed herinneren dat het daar te doen is en dat klopt! Beneden in de aparte kinderruimte draait een film, je kunt er kleuren, lezen, spelen… en wat nou zo fijn is; het oppasmeisje dat daar zit houdt alles in de gaten, zodat je als ouder gewoon kunt genieten van een wijntje aan je eigen tafel!



Personeel en pizza
Wij kiezen allemaal voor een pizza… zes pizza’s it will be! Opvallend vond ik de rust die het personeel uitstraalt bij Elefante Bianco. Ondanks dat het inmiddels erg druk is geworden en de gerechten af en aan opgediend worden straalt eenieder een vriendelijke rust uit. Ze zijn bijzonder attent naar de kinderen toe en erg vriendelijk. Niets is te veel om er voor ons een heerlijke avond van te maken. En als de eerste pizza wordt gebracht duurt het geen 2 minuten voordat wij alle zes een lekker geurende pizza voor onze neus hebben staan.



Na het eten willen de kinderen natuurlijk weer snel spelen…. Dat mag!

Wij genieten nog na met een wijntje, voordat de toetjes en de koffie komen. De kinderen zijn verrast door het feestelijke toetje dat geserveerd wordt: “mam kijk: een aap en snoepjes!” Ze mogen zelf het ijsje versieren met de strooisels, helemaal leuk. Wij genieten van een echte Italiaanse koffie met een Côte D’or chocolaatje (mijn absolute favoriet onder de chocolade!)



Naar Elefante Bianco
Wij kunnen zeker aanraden om bij L’Elefante Bianco te gaan eten. Ze zijn 7 dagen in de week open! Op maandag hebben zijn pizza-avond en op dinsdag pasta-avond, vraag naar deze opties bij je reservering dan krijg je een leuke actieprijs.

Kerst
Wil je met Kerst gaan eten, dan is dit ook echt een super tip, want niemand minder dan de kerstman is aanwezig, kijk hier voor alle informatie! Reserveer op tijd want ze zullen snel vol zitten verwacht ik.

Arrivederci!
Maud