Wikash Chaitram in: 'Leuke vaders aan het woord'

24 juni 2019
Wikash Chaitram woont met zijn 2 prachtige dochters van 7 en 9 jaar oud in Hilversum en gaat graag met zijn meiden op pad. In onze rubriek ‘Vaders aan het woord” vroegen wij naar zijn favoriete plekjes in ’t Gooi en welke tips hij graag met andere ouders wil delen.
Wikash met zijn twee dochters
Wij vroegen ondere andere wat hun favoriete museum in ’t Gooi is? Wij hebben eigenlijk twee favoriete musea, waar we graag heen gaan. De eerste is Beeld en Geluid. Daar zijn altijd leuke interactieve exposities, zowel voor kinderen als voor volwassenen. En we gaan ook graag naar het Muiderslot. Hier zijn door het jaar heen altijd wel leuke activiteiten voor kinderen.

Buiten spelen en lekker eten
Hilversum kent veel speeltuinen en speelplekken in de wijken waar kinderen eindeloos kunnen spelen. Ze spelen bij mij op het schoolpleintje van de Rembrandtschool samen met de kinderen uit de buurt. Dat is een fijn pleintje met wat kleine speeldingetjes en lekker dichtbij. Als we het bos in gaan, is dat meestal de Westerhei bij La Place. Kunnen we eerst naar de hei en daarna lekker het terras op om een hapje te eten.



Zwembad in Bussum
Als het regent of minder lekker weer is, gaan we graag zwemmen bij de Zandzee in Bussum tijdens het familiezwemmen op zondag, erg leuk. Je kunt hier trouwens met mooi weer ook goed heen, want ze hebben een grote ligweide buiten! En eens in de zoveel tijd gaan we naar Aqua Mundo bij Center Parcs De Eemhof. Altijd feest!



Trampolinespringen
En een nieuw favoriet uitje is het trampolinepark Flight Deck 53. Dat is voor ons lekker dichtbij, we fietsen er zo heen (mocht je verder weg wonen, er is genoeg parkeergelegenheid ;). Echt super! En ook voor mij trouwens 😊. Ook gaan we wel eens samen een filmpje pakken. 



Uit eten met kinderen
Voor mijn kinderen is er maar één plek, namelijk Mout Foodhall. Ze mogen daar zelf het water met een smaakje tappen. Met mooi weer zitten we op het fijne terras en rennen ze buiten rond. Prima, want het is een autovrij plekje. Met warm weer is de fontein dan lekker verfrissend! En het eten is altijd sushi en de pizza margherita…. Iedereen blij!



Top uitje
Bij ons thuis zijn de Campina Openboerderijdagen altijd een hit. Mijn meiden zijn gek op dieren en zijn altijd graag buiten. Tijdens de open boerderijdag is er ook nog eens van alles te doen. Schminken, koe melken, traktorrijden en nog veel meer.



IJsje eten
Als we iets te vieren hebben, gaan we vaak een ijsje eten bij Pistache, of bij Kings IJscafé naast het Gooiland Theater.

Topografie project
Dit jaar ben ik met mijn dochters een leuk project gestart, wat ik wel met jullie wil delen. Op school leren de kinderen dit jaar de provincies en hoofdsteden. Ik wilde daar thuis iets mee doen, op een leuke manier. Dus heb ik iets bedacht. Er zijn 12 maanden en 12 provincies. Welke maand bezoeken wij één hoofdstad van een provincie in Nederland en zoeken we een leuk museum of leuke activiteit. Ze mogen dan om en om kiezen. We zijn in januari begonnen en inmiddels zijn we al in Utrecht, Zuid-Holland, Flevoland, Zeeland, Noord-Brabant en gaan we deze maand naar Arnhem (Gelderland). En via Kidsproof.nl vind ik in elke provincie altijd iets leuks om daar te doen.



Op deze manier gaan we een beetje op vakantie in eigen land en kom je op plekken, waar je misschien echt heel lang geleden zelf bent geweest. Want heel eerlijk, wanneer was je voor het laatst bijvoorbeeld in Assen?



Echt leuk, ik kan het iedereen aanraden!

Hartelijke groet,
Wikash