Wij waren bij de filmpremiere van Mees Kees!

26 november 2016
“Moet je ook feestelijke kleren aan?” was de vraag van mijn jongste dochter! Nou, laten we dat maar doen, want het belooft echt een feest te worden tijdens de feestelijke première van de nieuwe film ‘Mees Kees langs de lijn’ in het Cinemec in Utrecht.
Met drie kidsreporters op de achterbank reden we gister naar Utrecht om de film première bij te wonen. Mijn dochter is helemaal enthousiast, want buiten dat zij fan is van Mees Kees, is zij ook nog eens dol op voetbal… kan niet beter, vindt zij zelf.

Over de rode loper
Bij de bioscoop aangekomen zien we een mooie rode loper liggen en een grote ballonnenboog met gekleurde ballonnen! “Wow, kom mam, we gaan over de rode loper lopen!” En dus maken wij zo de entree bij het Cinemec. Aan de bali krijgen we onze perskaart en binnen worden we hartelijk ontvangen met koffie en limonade.



Er zijn heel veel kinderen, iedereen is mooi aangekleed en vrolijk. Ook binnen zijn er veel ballonnen wat het extra feestelijk maakt. Het duurt niet lang voordat de KNVB-bus voor komt rijden met alle vips erin. Als eerste komen de kinderen uit de film het kunstgras oplopen en de fototoestellen begin al druk te flitsen.



Maar het hoogtepunt is toch wel als Mees Kees binnen komt, wat is hij leuk! En wat lijkt hij (Leendert de Ridder) veel op de ‘oude’ Mees Kees. Dreus wordt als tweede duidelijk herkent door onze kidsreporters en er wordt al gegiecheld want zij doet altijd ‘gek’.

Het interview
Jelle Stout (Tobias) vertelt trots dat hij later acteur wil worden. Leendert (Mees Kees) geeft aan dat hij het een heel leuke rol vond om te spelen en dat het ook echt een uitdaging was om met de kinderen te spelen. Hij heeft er in ieder geval heel veel plezier aan beleefd en is trots op het resultaat!



Meester Kees verkiezing
In de zaal zijn we nog getuige van de Mees Kees verkiezingen, drie meesters zijn nog in de race en de echte Mees Kees komt bij ons in de zaal bekend maken dat Meester Freerk uit Friesland heeft gewonnen. De zaal staat op z’n kop! Het Jeugdjournaal is er om alles vast te leggen.



Dan start de film….
Onze kidsproofreporters zitten op het puntje van hun stoel. Na 15 minuten hebben ze alle drie rode wangen. Ze zitten helemaal in het verhaal en af en toe schateren ze het uit. Vooral bij Dreus moeten ze erg lachen. De film kent vrolijke feel-good momenten, grappige lach-je-rot momenten en ook emotionele momenten. Meester Kees moet ze begeleiden bij het school voetbaltoernooi, maar laat hij daar nou niets mee hebben…
Benieuwd hoe dit afloopt? Onze kidsproofreporters willen niets verklappen, ze raden je aan om deze nieuwe film snel in de bios te gaan kijken…
En dat ben ik met ze eens!

Op de foto
Na de film is er gelukkig nog genoeg tijd om na te praten, handtekeningen te vragen en met de acteurs op de foto te gaan! Wat een leuke dag…



Terug in de auto
“Mama, dit ga ik maandag echt op school vertellen….”