50 jaar FrankaTerug naar het overzicht

Storyworld opent een nieuwe expositie, kom kijken bij '50 jaar Franka'!
50 jaar Franka 
Dit jaar is het 50 jaar geleden dat de roodharige en ondernemende Franka haar eerste avontuur beleefde. Om dit te vieren, staat de Spotlightzaal van Museum Storyworld t/m 2 juni in het teken van deze iconische stripheld. 

Franka is een van de populairste Nederlandse strips. Ook internationaal gezien geniet ze grote bekendheid. Haar verhalen zijn inmiddels vertaald in het Frans, Duits, Spaans, Deens, Zweeds, Noors, Galicisch, Catalaans en het Chinees. 

Storyworld Spotlight expositie 
De Spotlight-expositie laat zien hoe deze iconische Nederlandse strip zich door de jaren heen ontwikkeld heeft. Je ziet naast hand geïnkte strippagina's en potloodschetsen van Henk Kuijpers, ook hoe deze maker te werk gaat. Voor Franka doet hij uitvoerig onderzoek en bezoekt vaak persoonlijk de locaties in de verhalen om foto's en tekeningen te maken. In de expositie kun je ook zelf aan de slag door een foto te kiezen en een mooie achtergrond voor Franka en haar hondje Bars te tekenen.

Om de Franka-expositie te bezoeken, heb je een ticket voor Museum Storyworld nodig 

Meer info & tickets
Klik op de roze button voor meer informatie over deze leuke expositie!

Neem een kijkje in de Uitagenda voor andere leuke uitjes komende periode.

Storyworld

Nieuwe Markt 1
9712 KN Groningen
Openingstijden Te zien van 2 maart t/m 30 juni 2024 Prijs Zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

8x de leukste vakantiekampen

8x de leukste vakantiekampen

Check deze toffe vakantiekampen, voor overdag of iets verder weg met overnachting. We helpen je ook met het kiezen van een kamp, want dat is vaak nog best een uitdaging met zoveel opties!

Welke kies jij?