Nationale Voorleesdagen in de bieb

15 januari 2024
De Nationale Voorleesdagen staan weer voor de deur, het grootste boekenfeest voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Ook in de bibliotheek draait alles van 24 januari tot en met 3 februari om voorlezen.
Nationale Voorleesdagen in de bieb
Want met lekker voorlezen begint een leven lang leesplezier! Tijdens vrolijke vertelactiviteiten in de bieb staat het prentenboek Help! Een verrassing! van Miriam Bos centraal. Lees gauw verder en ontdek het leuke activiteitenprogramma. Of doe mee met de winactie en win een jaarabonnement bij Burgers’ Zoo!

Voorlezen gaat voor!

Voorleespret | 2+

In diverse bibliotheken wordt het Prentenboek van het Jaar voorgelezen: Help! Een verrassing! van Miriam Bos. Het boek gaat over Suusje Eekhoorn, die een verrassing heeft voor August de Vos. Daarna: spelletjes en knutselen.

24 januari t/m 2 februari
Diverse bibliotheken

Toegang is gratisPrentenboek Top 10 | 2+

Geniet van een lekker relaxmomentje samen met je (klein)kind. Ter ere van de Nationale Voorleesdagen lezen de voorlezers in Bibliotheek Mariënburg voor uit de Prentenboeken Top 10 van dit jaar. Wel even vooraf aanmelden.

24 januari t/m 2 februari
Bibliotheek Mariënburg

Meedoen is gratisVerrassing! Een Voorleesfeest | 4+

Zoek een lekker plekje en luister naar de mooiste verhalen in Bibliotheek Mariënburg. Na het voorlezen van 'Help! Een verrassing!' en andere verhalen gaan de kinderen confetti maken om iemand mee te verrassen. Omdat het feest is, krijgen ze er drinken en wat lekkers bij. Kom je verkleed als een verrassing of cadeau? Het kind met de mooiste outfit wint een prijs! De toegang is gratis.

Zaterdag 27 januari: 11.00 - 12.00 uur
Bibliotheek Mariënburg

Meld je vooraf aanWinactie

Win een jaarabonnement bij Burgers' Zoo! 

Een jaar lang gratis naar Burgers’ Zoo in Arnhem? Tijdens de Nationale Voorleesdagen maak je kans op een jaarabonnement voor deze prachtige dierentuin. Wat moet je doen? Kom met je kind(eren) naar de bibliotheek en laat ze een boek lenen met hun eigen jeugdpas. Print het bonnetje met de titel van het boek uit en maak er een foto van. Stuur deze foto naar actie@obgz.nl en vertel waarom jullie graag een jaarabonnement bij Burgers’ Zoo willen winnen. Succes!

Doe mee met deze toffe winactieBij mij thuis in het dierenhuis | 2+

Een winterse voorstelling door verhalenverteller en poppenspeler Femke Klein. De voorstelling is leerzaam, met getallen, kleuren, dierennamen en rijmwoorden erin.

25 januari - Bibliotheek Malden
26 januari - Bibliotheek Zetten

Bestel je ticketsLoet krijgt een verrassing | 3+


Nog even wachten en dan krijgt Loet (Ruth Bakker) een verrassing van tante Toos. Maar hoe lang duurt even? En wat is het voor een verrassing? Loet bedenkt samen met alle kinderen en haar hond Mango wat de verrassing kan zijn.

29 januari: 16.00 - 16.45 uur
Bibliotheek Oosterhout-De Klif

Ga kaartjes bestellenVerrassing! | 2+ 

Pat houdt van rustige dingen doen, zoals lezen. Pet houdt van drukke dingen doen, zoals springen en rennen. Ze willen graag samen spelen. Hoe dan? Een muzikale voorstelling voor peuters en kleuters, door Kindertheater Pat & Pet.

31 januari - Bibliotheek Groesbeek
3 februari - Bibliotheek Beuningen

Reserveer vooraf kaartjesHelp! Een verrassing! | 2+

Poppenspeler Jogchem Jalink (o.a. van Sesamstraat) brengt dit verhaal over twee hele verschillende vriendjes letterlijk tot leven. Met mooie liedjes en dierenpoppen die zo uit het boek lijken te zijn gesprongen! Kom je ook kijken?

4 februari - Bibliotheek Mariënburg
10.00 - 10.35 en 11.30 - 12.05 uur

Koop je ticketsGratis voorleesknuffel

Tot 18 jaar kunnen kinderen gratis lid worden van de bibliotheek. Maak je kind tijdens de Nationale Voorleesdagen gratis lid van de bibliotheek en ontvang het voorleesknuffeltje cadeau! Wil je hier meer over weten?

Bekijk alle infoCadeautje van de bieb

Tijdens de Nationale Voorleesdagen vind je in de bibliotheek een superleuke zoekplaat, met tekeningen van Jelko Arts. Op de achterkant vind je handige voorleestips. Haal de zoekplaat op in de bieb of download deze.
Lees meerVeel plezier met alle activiteiten in de bibliotheken. En veel voorleesplezier!

Groetjes, Esther Naar de website