5 leuke tips van de Bibliotheek

1 april 2020
Bibliotheek Midden-Brabant heeft een super leuke blog gemaakt met 5 handige tips en links naar websites waar je leerzame spelletjes kan doen, boeken kan lezen en online lesmateriaal. Lees snel verder!

Tip 1: Volop luisterplezier

In de Luisterbiebapp staan deze periode extra veel gratis luisterboeken voor kinderen. Het aanbod is er voor jong en oud.

Ook voor kinderen zijn er steeds meer leuke podcasts. Je vindt ze hier allemaal bij elkaar: www.kinderpodcasts.nl


Tip 2: Scoor met het hele gezin

Samen leuke opdrachten uitvoeren kan al enorm helpen om het thuis gezellig te houden.  Daarom is het schoolproject Scoor een Boek van Bibliotheek Midden-Brabant voor het basisonderwijs er nu ook voor thuis en voor iedereen. Via leuke video’s van Jochem Myjer en Arjen Robben krijg je te horen wat je moet doen om punten te kunnen pakken. Bibliotheek Midden-Brabant doet dit project samen met voetbalclubs RKC Waalwijk en Willem II, maar de opdrachten zijn zo leuk dat je er helemaal geen voetballiefhebber voor hoeft te zijn. Het is wel handig als je van grapjes houdt.

Bedenk dus maar gauw een leuke teamnaam voor je gezin, ga naar www.scoorthuis.nl , meld je aan en start met scoren!

 

Tip 3: Oefenen met Junior Einstein

Junior Einstein biedt een online leer- en oefenomgeving voor alle vakken van de basisschool. Het aanbod bevat honderdduizenden opgaven voor de groepen 2 tot en met 8. Bovendien is er heel veel uitleg met video's en artikelen. Zo kunnen kinderen serieus, op eigen niveau en in eigen tempo oefenen en fikse vooruitgang boeken in kennis en vaardigheden.

Ben je lid van de bibliotheek? Dan is Junior Einstein helemaal gratis. Log dan in via de Online Bibliotheek

 

Tip 4: Ontwerp je eigen game met SketchNation

Met SketchNation ontwerp je je eigen game. En zodra je game klaar is, kun je die online zetten, zodat anderen je game kunnen spelen. Het niveau van programmeren kun je zelf bepalen, dus iedereen kan werken op z'n eigen niveau.

Voor IOS klik hier en Android, gratis, voor kinderen van 6 tot 12 jaar.


Tip 5: Kidyo voor kids van 0 tot 6

Deze leerzame én leuke app laat kinderen op avontuur gaan zonder dat ze per sé naar buiten hoeven.

Voor IOS en Android, gratis, voor kinderen van 0 tot 6 jaar.

Meer leuke en leerzame tips? Kijk op www.bibliotheekmb.nl/thuisblijvers

Tijdens de coronacrisis vind je in onze blogs allemaal handige lijstjes met leuke thuistips, in onze uitagenda vind je een overzicht van alle activiteiten die op een specifieke dag te doen zijn en in onze Eropuit-categorie vind je nu alle tips voor thuis & uit die je elke dag kunt doen.