Carrot cake pannenkoekjesTerug naar het overzicht

Deze pannenkoekjes zijn favoriet bij kinderen!
Ingrediënten voor 15 medium size pannenkoekjes
400 gram speltmeel (1 zakje)
400 ml melk
80 gram geraspte wortel (of iets meer dan een half zakje van 150 gram wortel julienne als je geen zin hebt om zelf te raspen
4 theelepels bakpoeder
2 theelepels koekkruiden
Snuf zout 2 eieren
2 zakjes vanillesuiker
zest/rasp van 1 sinaasappel
60 gram gehakte walnoot
Boter of neutrale olie om in te bakken.

Bereiding:
Meng het meel met de koekkruiden, het bakpoeder, een snuf zout en de vanillesuiker in een grote kom. Voeg de eieren toe en de helft van de melk. Mix of klop dit door elkaar en voeg vervolgens beetje bij beetje de rest van de melk toe tot het helemaal is opgenomen. Schep de wortelrasp en de rasp van 1 sinaasappel door het beslag. Hak de walnoten en voeg toe aan het beslag. Klaar is het beslag. Vooral niet te lang mixen.

Verhit een klontje boter of een neutrale olijfolie in een koekenpan. Schep het beslag met een grote lepel in een pan, 2 of 3 hoopjes (afhankelijk van de grootte van je pan) Als je bubbeltjes in je beslag ziet komen en de randjes al mooi bruin en gaar worden, is het tijd om je pannenkoek om te draaien zodat ook de andere kant mooi goudbruin wordt.

Klaar met het bakken van de zoete wortel pannenkoekjes? Maak dan nog snel een lekkere topping want net als bij een carrot cake of worteltaart maakt de topping het toch ècht helemaal af! Wij kozen voor een cream cheese topping en een kwarktopping.
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Yes, het is zomervakantie!

Yes, het is zomervakantie!

Er is weer een hoop te doen in en rondom Tilburg! Een leuk uitje om te doen, vind je hier.

Fijne vakantie!

Direct naar de tips!