Europees kampioenschap voetbal in Nederland deze zomer!

19 juni 2017
Van 16 juli tot en met 6 augustus 2017 vindt het Europees kampioenschap voetbal voor vrouwen plaats. Het leuke is dat het deze keer in Nederland wordt gehouden, dus pak je kans en ga erheen!
In de aanloop naar dit grote toernooi én om een beetje warm te draaien speelt Nederland een aantal oefenwedstrijden. Zo was er op vrijdag 9 juni een oefenwedsstrijd tussen de Nederlandse voetballeeuwinnen en Japan in het stadion van NAC Breda!

Met 2 meiden van 10 en 1 van 12 ga ik naar de wedstrijd. Twee meiden zitten op voetbal en de derde op hockey. Voor alledrie de dames is dit voetbaluitje écht een feestje! De voorpret begon thuis al door op de site EK vrouwen te kijken welke van "onze" meiden meespelen.Bij binnenkomst in het stadion krijgen we een grote flyer met de foto's en namen van de speelters. Het kan omgetoverd worden in een soort waaier waar je heel hard mee kan klappen. Zo komen we er gelijk goed in, leuk!De wedstrijd begint om 18:30 uur en het zonnetje schijnt nog lekker in het stadion. De sfeer in het stadion is heel gezellig en veel kinderen zijn uitgedost in oranje kleren!Wat is de wedstrijd spannend! Ook mijn oranje hartje gaat te keer, Hup Holland! De supporters op de tribunes laten goed van zich horen en er zijn kansen over en weer. Helaas, helaas verliest Nederland nèt met een eindscore van 1-0.Best balen maar we we kijken allemaal vooral terug op een ontzettend gezellig voetbaluitje. Het is zo leuk om een echte voetbalwedstrijd een keer van zo dichtbij te zien. Ook de sfeer in het stadion en het "oranje wij gevoel" is fantastisch om mee te maken!

Ook zin om met de kids een keer naar een van de wedstrijden te gaan? Tijdens het officiele EK zal er in zeven steden gespeeld worden en dus vast een keer bij jou in de buurt! Klik voor het volledige wedstrijdoverzicht door naar de site van EK vrouwen. Voor sommige wedstrijden gaan de kaarten al hard, dus wacht niet te lang.

Op naar het echte EK in juli!

Arianne, moeder van 2 dochters (12 en 10 jaar)

PS Ben je benieuwd naar andere ervaringen van Kidsproof? Kijk dan eens bij alle blogs!