Kadotip - De leukste spellen!

1 november 2012

Het ideale gezinskado in de Decembermaand: een nieuw spel! Spellen als Monopoly, Ganzenbord en Mens-erger-je-niet brengen ongetwijfeld jeugdherinneringen naar boven.

Inmiddels zijn er hele leuke nieuwe spellen op de markt. Dit is onze top acht originele spellen (mét korting)!
Bij veel gezinnen regent het speelgoed in de Decembermaand en spellen horen daar natuurlijk ook bij!

Maak er bijvoorbeeld een traditie van om elk jaar een pakje voor het héle gezin erbij te doen: een gezinsspel. Spellen als Monopoly, Ganzenbord, Mens-erger-je-niet en Dokter Bibber brengen ongetwijfeld jeugdherinneringen naar boven.


Inmiddels zijn er hele leuke nieuwe spellen op de markt. Sommige fantastisch, maar dat kans dat je een miskoop doet is helaas óók aanwezig.

Daarom hebben wij de favoriete tips van ouders van kinderen in de basisschoolleeftijd gevraagd én dit is het resultaat:

Nb: Via de links kun je het spel direct bestellen bij Bol.com, die op dit moment extra korting op spellen heeft! Van vrijdag 16 tot en met donderdag 22 november geldt bovendien 4+1 gratis voor al het speelgoed op Bol.com!

Jakkiebak! Kippekak! (999 Games | 4-99 jaar | 2-4 spelers)
Alleen de naam van het spel leidt al tot hilariteit bij kinderen. Nu moet je ook nog zorgen dat je als eerste kip alle veren in je staart krijgt. Een goed geheugen komt hierbij zeker van pas, want je moet eerst een zelfde kaartje omdraaien, voordat je mag lopen. Als het je lukt een andere kip in te halen, mag je zijn veren plukken! Wie als eerste alle veren heeft wint het spel.
Meer informatie & bestellen

Party & Co Disney
(Diset | 4-99 jaar | 2-4 teams)
Over dit spel is echt nagedacht: zelfs kinderen die niet kunnen lezen, kunnen dit zelf spelen. De pratende Mickey geeft je elke keer als je op de knop drukt een nieuwe opdracht. Op de kaartjes staan afbeeldingen waardoor je zó begrijpt wat je moet raden, tekenen of uitbeelden. Al je favoriete Disney-figuren komen voorbij. Het spannende muziekje dat loopt gedurende de tijd die je hebt om de opdracht te doen, verhoogt de sensatie!
Niet verkrijgbaar bij Bol.com, wel in veel speelgoedwinkels.

Doolhof
(Ravensburger |7-99 jaar | 2-4 spelers | 20-30 min)
Zoek de schat in een bewegend labyrinth! Iedere speler krijgt een aantal kaarten met schatten die je in het labyrinth moet opzoeken. Per beurt mag je één keer schuiven in de gangen van het labyrinth. Zodat jij dichterbij je schat komt en je tegenstander misschien wel verder weg bij hun schat vandaan raakt… Een ontzettend leuk spel, waar je ruimtelijk en strategisch inzicht flink mee op de proef wordt gesteld!
Meer informatie & bestellen

Camelot Jr (Smart Games | 4-99 jaar)
Een echte ‘smart game’ dat op jonge leeftijd al uitdagend is. Met voldoende logica, ruimtelijk inzicht en fijne motoriek lukt het jou misschien om met de mooi vormgegeven houten blokken een weg te bouwen, zodat de ridder bij de prinses kan komen! In het boekje staan maar liefst 48 opdrachten en oplossingen in vier verschillende niveaus. Leuk om alleen of samen te spelen.
Meer informatie & bestellen

Monopoly Deal (Identity Games | vanaf 8 jaar | 2-6 spelers | 15 min)
Het originele Monopoly is toch echt een beetje onhandig om mee op reis te nemen en bovendien kan het wel erg lang duren. Gelukkig is er nu Monopoply Deal, een kaartspel met geldkaarten, actiekaarten en grondkaarten, dat je in korte tijd speelt. Doel is nog steeds om zoveel mogelijk straten te bemachtigen. Wie het eerst drie complete grondsetjes in verschillende kleuren heeft, wint! Een beetje geluk heb je hier trouwens wel bij nodig…
Niet verkrijgbaar bij Bol.com, wel in veel speelgoedwinkels.

Stef Stuntpiloot (Hasbro | 4-99 jaar |2-4 spelers | 10 min)
Als speler moet je proberen jouw kippenhok zo goed mogelijk te beschermen tegen de dollemanspraktijken van Stef Stuntpiloot. Als hij jouw kant op komt, verdedig dan je kippenhok door te proberen hem met je wip over de kippetjes te tillen. Probeer hem tegelijkertijd de kant van een medespeler op te sturen! Wie het langst zijn kippetjes heeft, wint. Tactisch en strategisch inzicht zijn niet echt nodig, dit is echt een hilarisch actiespel waarbij iedereen gestrest op z’n wipje gaat drukken om Stef te ontwijken… (Ook populair als ‘studenten- of bierspel)
Meer informatie & bestellen

Koehandel
(Ravensburger | 10-99 jaar | 3-5 spelers | 30-45 min)
Dit grappige spel is makkelijk te begrijpen, maar vergt inzicht en tact met bieden en onderhandelen! Iedere speler is handelaar, krijgt een startkapitaal (geldkaarten) en probeert daarmee zoveel mogelijk beesten te verzamelen. Eerst worden de dieren geveild en moet je dus bieden, later kun je echt gaan (koe)handelen! Twee spelers doen een geheim bod en de hoogste bieder wint. Voor de kleine ondernemers onder ons…. (PS: voor de grotere ondernemers bestaat ook Koehandel Masters.)
Meer informatie & bestellen

Halli Galli
(999 Games | 2-6 spelers)
Kies de junior (4-7) of de gewone uitvoering (6-99 jaar) en test je reactievermogen! Om en om draaien de spelers een kaart om. Zie je 2 dezelfde clowntjes (junior) of precies 5 dezelfde vruchten, zorg dan dat je als eerste op de bel drukt en álle kaarten zijn voor jou. Ben je niet snel genoeg? Helaas pindakaas, wie geen kaarten meer heeft, doet niet meer mee. Lekker zenuwslopend!
Meer informatie & bestellen