Leuke musea om te bezoeken!

11 april 2016
Van 16 - 23 april is het Nationaal Museum week en dit zijn musea die zeker een bezoekje waard zijn!
Elk museum, elke collectie toont ons een deel van een geweldige rijkdom, ons echte goud! Een enorm cultureel kapitaal, dat van ons allemaal is. Ontdek dat tijdens verrassende initiatieven, binnen en buiten de muren van het museum, in de Nationale Museum week.

Veel musea hebben speciaal voor kinderen leuke activiteiten. Denk hierbij aan speurtochten, puzzels, leuke filmpjes en nog veel meer. Zo ontdekken, leren, verbazen en verwonderen kinderen zich over wat een museum wil vertellen.

Hartstikke leuk uitje dus om met kinderen te doen en zeker ook een goede reden om eens een andere stad te bezoeken. Samen met Kidsproof Den Bosch en Kidsproof Breda hebben we een aantal musea die niet zo bekend zijn, maar zeker de moeite waard zijn, op een rijtje gezet.

Vincent van Goghhuis - Zundert
Hoe leuk is het om te zien en te beleven hoe Vincent van Gogh vroeger leefde, waar hij mee speelde en wat hem bezig hield. Speciaal tijdens de Nationale Museumweek kunnen kinderen op woensdag en in de 2 weekenden zich om 13u melden voor een programma van ongeveer 2 uur: een rondleiding door het Vincent van Goghhuis met een museumdocent en een workshop kijkdoos maken! Voor kinderen is toegang en workshop gratis. Ouders betalen het normale tarief.Speelgoedmuseum Oosterhout
Heel leuk interactief museum over carnaval, maar ook over speelgoed van vroeger! Maak virtueel je eigen carnavalswagen, geniet van een verrassende toverlantaarnvoorstelling, doe een leuke fotospeurtocht en ontdek of het stoere speelgoed van vroeger nog steeds stoer is? Genoeg te beleven en leuk voor verschillende leeftijden!

De Pont Museum - Tilburg 
Een voormalige wolspinnerij met hedendaagse kunt, waar er ook van alles te doen is voor de kleine kunstliefhebber(s). Kinderen van 6 – 12 jaar kunnen namelijk gratis gebruik maken van de auditour met een spannend hoorspel. Ook kun je op gaan me het ‘Kunsthappertje’ die je eerst zelf in elkaar leer vouwen waarna je gebruikt bij de leuks speurtocht in het museum.

Bosch Grand Tour - Breda, Tilburg en Den Bosch 
Vanaf april starten er 4 tentoonstellingen geïnspireerd op Bosch verspreid over een aantal regio’s in Brabant. Reis mee naar Den Bosch, Breda, Eindhoven en Tilburg langs 5 van de zeven deelnemende musea. Zo opende op 2 april de tentoonstelling 'De Dieren van Jeroen Bosch' in het Natuurmuseum Brabant, een digitale herinterpretatie van de 'Tuin der Lusten' in MOTI, de Making of ‘De Terugkeer van de Olifant’ in het Textielmuseum en The Fish Pond Song in het Stedelijk Museum 's Hertogenbosch. Echt een aanrader om te doen met je kind(eren) te doen!Nederland Leder en Schoenen museum - Waalwijk
In een voormalige schoenenfabriek in Waalwijk is sinds 1983 het Nederlands Leder en Schoenen museum gevestigd. Je kunt er de verschillende soorten schoenen zien die mensen door de jaren heen gedragen hebben, maar ontdek ook hoe een schoen gemaakt wordt en waar leer vandaan komt. Super leuk uitje voor kinderen die nieuwsgierig zijn naar de geschiedenis van de schoen.

Jip en Janneke museum - Zaltbommel 
Op de zolder van een monumentaal pand midden in het centrum van Zaltbommel stap voor even in de wereld van Jip & Janneke. Verkleed je als Jip, rijd een het rode autootje, babbel als Janneke en ontdek de wereld van Jip en Janneke. Wat ook erg leuk is, is de speurtocht door het Stadskasteel en ontdek wat het geheim is van het kasteel. Zo gaaf!

Veel ontdekplezier!