Geweldige dag uit in Flevoland!

13 september 2019
Wist je dat Kidsproof Almere onze allereerste Kidsproof-regio was? Eén van de favoriete plaatsen in Almere van Kidsproof-oprichter Annemarie is Stadslandgoed De Kemphaan. Daar vind je namelijk het Buitencentrum Almeerderhout van Staatsbosbeheer.

Annemarie: “Dit buitencentrum is een paar jaar geleden geopend. Op een prachtige plek, waar we dit jaar onze Kidsproof Familiedag hebben gevierd, waar we al meerdere fotoshoots hebben gedaan én waar we zo af en toe vergaderen met alle Kidsproof-collega’s.” Wat maakt het Buitencentrum dan tot zo’n fijne plek voor een dagje uit met het hele gezin?

1. Buitengewoon lekker
Dé plek voor een heerlijke kop koffie, een biologische lunch of een lekker ijsje. Met zoveel mogelijk streekproducten. Annemarie: “Ik zit het liefst op de grote steigerhoutenbanken buiten op het terras, mét uitzicht op het speelbos, terwijl de kinderen daar heerlijk ravotten!”2. De winkel van Staatsbosbeheer
“Hier slaag ik áltijd voor leuke kadootjes: voor verjaardagen, voor de kids, voor vriendinnen, voor mijn ouders én natuurlijk voor mezelf. Van handige boekjes, tot prachtige paraplu’s, mooie dingen voor in je interieur… ik kan hier niet weg zonder iets leuks mee te nemen!”
3. Het Zuiderzee speelbos
“Eén van de locaties voor onze fotoshoot, want hier kunnen kinderen echt geweldig spelen! In het gras, in het zand, met het water. Vooral het ‘pontje’ vinden onze kids fantastisch. Voor de iets oudere kinderen ligt, naast het speelbos, het klimbos van Fun Forest, ook té gek!”4. Het kabouterpad
Rondom het buitencentrum loopt een kabouterpad, speciaal voor kinderen tot ongeveer 6 jaar. Haal bij de balie je eigen knapzak en puntmuts op, volg de kabouterbordjes en doe onderweg de kabouteropdrachten: bij terugkomst ligt er dan iets leuks voor je klaar!5. De Beverbus
Wist je dat je hier bevers kunt zien? Met de speciale Beverbus ga je onder leiding van een gids van Staatsbosbeheer op pad! Op loopafstand van het buitencentrum vind je trouwens het grote buitenverblijf van de apen van Stichting Aap, hier kun je dus echt aapjes kijken!

Op het Stadslandgoed is nog veel meer leuks te doen, je kunt je hier met gemak een hele dag vermaken. Kijk op de agenda van Staatsbosbeheer om te zien welke extra activiteiten er de komende tijd allemaal worden georganiseerd!

Annemarie "Dit buitencentrum is ook een héle leuke plek om een familiedag te plannen, wij hebben er met alle collega’s en hun gezinnen discgolf gespeeld en dat was zó leuk!"