Dit is het moment om te leren typen!

20 april 2020
De kinderen zitten nu veel thuis en ze kunnen er niet op uit. Heel goede reden om je kind op typecursus te doen! Dat kan heel leuk en goed bij De Typetuin. Lees snel verder hoe zij het aanpakken.
Kinderen leren bij de Typetuin op een leuke manier razendsnel typen. Floortje is het nu aan het testen en ze vindt het helemaal leuk om aan de slag te gaan en zo snel mogelijk net zo snel als papa en mama te kunnen typen. 

Het leuke van de Typetuin is dat ze een adaptieve methode gebruiken. Dat betekent dat als het kind het snel goed doet, het programma zich daaraan aanpast en de oefeningen moeilijker maakt. Of dat als het kind het nog wat moeilijk vindt, het programma nog iets makkelijkere opdrachten geeft. Zo kan iedereen op het eigen niveau in het eigen tempo de typecursus halen! Dat kan al in 14 weken en als ze heel enthousiast zijn, soms zelfs al in 7 weken.

Aan de slag:Je krijgt eerst een introductie filmpje te zien over wat je allemaal kan doen en leren in de Typetuin.

Het is zelfs zo leuk gedaan, dat de grote en kleine broer van Floortje ook graag even meekijken:Wat een spannend verhaal! Het gaat helemaal niet goed in de Typetuin en door het verzamelen van diamanten kan je je eigen 'kwousel' maken om de slechte 'kwousels' te verslaan. Wat een 'kwousel' is, leer je vanzelf in de Typetuin.
Je verdient diamanten met het maken van de typeoefeningen. En als je level 1 hebt afgerond, mag je een spelletje gaan doen om de leesetende plant te verslaan.Er zijn verschillende filmpjes waarin ze laten zien hoe je moet zitten en wat de beste houding is voor je handen en wat voor ontspanningsoefeningen je kan doen, om je handen niet te vermoeid te laten worden. Dat vindt Floortje erg fijn om te zien, want zo weet ze of ze een goede houding heeft of niet.Als de houding goed is, begint het typen. Elke letter en teken op het toetsenbord heeft een kleur. De stickers voor het toetsenbord worden opgestuurd door de Typetuin, zodat je eventueel de letters op het toetsenbord kan afplakken, zo kunnen ze niet stiekem spieken.De oefening start. Eerst krijg je allemaal lettes achter elkaar en hoe meer letters je al geleerd hebt om te typen, hoe meer echte woorden er komen die je na moet typen. Als je een kwartiertje getypt hebt, is het tijd om even iets anders te gaan doen en je vingers even wat ontspanningsoefeningen te geven. Dan zit het oefenen voor dat moment erop.
Het is het beste om de kinderen 2 keer per dag te laten typen en dan ongeveer een kwartiertje. Dan houden ze het goed bij en kunnen ze snel hun diploma halen.

Veel succes met typen en het verslaan van de leesetende plant!

Naar de website