Welkom bij de easyJet pilotenschool

16 april 2021

Hoe vliegt een vliegtuig? Wist je dat er in de lucht ook een snelheidslimiet is? En hoe weten piloten eigenlijk waar ze naartoe vliegen? Kinderen kunnen nu online de pilotenschool volgen en worden zo een echte vlieg-expert!

Luchtvaartmaatschappij easyJet heeft een online pilotenschool voor kinderen opgericht. Deze is te volgen via het YouTube-kanaal van easyJet. De pilotenschool is een online serie van zes korte afleveringen met bijpassende opdrachten die ze thuis uit kunnen voeren. Met deze opdrachten komen kinderen op een leuke en uitdagende manier van alles te weten over vliegen.

Om kinderen actief te betrekken gaan ze bijvoorbeeld papieren vliegtuigjes maken, de aankondiging van een piloot nadoen, moeten ze een plattegrond tekenen, gaan ze checklistst maken en leren kinderen onderdelen van het vliegtuig te benoemen. En zo zijn er nog veel meer leuke opdrachten te doen!

De pilotenschool wordt begeleid door easyJet piloot Iris de Kan. De afleveringen maken gebruik van animaties en videocontent om jonge kinderen te helpen de wetenschappelijke principes van het vliegen te begrijpen, zoals hoe vleugels werken en hoe vliegtuigen in de lucht blijven vliegen.De pilotenschool is een initiatief om jonge kinderen op een leuke manier kennis te laten maken met de luchtvaart. Natuurlijk ook om ouders te helpen bij het vermaken van hun kinderen in deze tijd waarin er niet zoveel mogelijk is.

De serie is bedoeld voor kinderen tussen de zeven en tien jaar. Alle afleveringen van de pilotenschool zijn te bekijken op het YouTube-kanaal van easyJet.

This is your captain speaking.... ready for take-off!

Naar de website