Nieuw! Museumnacht Kids Utrecht

1 november 2021
Lekker laat opblijven, speuren, ontdekken en feesten; de allereerste Museumnacht Kids Utrecht is een feit. Speciaal voor gezinnen met kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Dit wil je niet missen, zet zaterdag 20 november groot in je agenda. Veel plezier!
Ontdek kunst en cultuur tijdens de expeditie door de musea! Hieronder vind je een greep uit het uitgebreide aanbod. Wil je alle activiteiten zien die 20 november worden aangeboden? Klik dan direct door naar Museumnacht Kids Utrecht.

De kindervoorstelling 'Wow, de zee is van plastic!' geeft het startschot voor een avond vol te gekke activiteiten en weetjes! Daarna bij Museum Speelklok: lekker swingen tijdens de workshops 'TikTok dansje leren' en JustDance!Museumnacht Kids laten ze bij het Centraal Museum ook niet zomaar voorbij gaan! Doe de verschillende opdrachten tijdens de familie speurroute of ga op expeditie en ontdek een nieuwe bloem of plant van gerecyclede materialen.Kom tijdens een flitscollege bij Het Utrechts Archief van alles te weten over het Utrecht van vroeger en nu! Leer ook je favoriete Utrechtse plekje tekenen tijdens de workshop en ga op de foto bij de middeleeuwse fotoshoot.De filmzaal is open, de workshops zijn voorbereid en het zoekboek staat klaar bij Bibliotheek Neude! Speciaal voor jonge kunstliefhebbers gaan de deuren na sluitingstijd open. Ontdek de collectie met coole speurtochten en rondleidingen!Speciaal voor Museumnacht Kids heeft Universiteitsmuseum Utrecht een schip geregeld! Stap aan boord bij het varende museum en bestudeer de collectie. Speur mee naar plastic in het water en ontdek hoe je kunt overleven op zee.Hoe zou het zijn geweest in 1920? Spring terug in de tijd met te gekke activiteiten bij het Volksbuurtmuseum! Zonder computers en technologie, mét allerlei spelletjes op straat! En niet te vergeten: een leuke workshop rappen!Ga mee op expeditie in het hoogste gebouw van Utrecht! Er zijn 7 objecten verstopt, kunnen jullie ze vinden? En wat denk je van een eigen Domtoren? Die hoeft in elk geval niet in de steigers en kun je zo gek en hoog maken als je wilt.Een bezoekje deze avond aan Museum Catharijneconvent wordt wel heel speciaal... Sinterklaas neemt een avondje vrij voor alle kinderen! Ze kunnen vragen stellen en met hem op de foto. Ook leuk: lekker swingen bij de Silent Disco!Ga mee op expeditie op de planeet Mercurius bij Sonnenborgh - museum en sterrenwacht. Stap in het klimtuigje en voel het verschil in zwaartekracht met de aarde! En ontdek bij de Super Solar Science Show toffe weetjes over de zon.Speur door de donkerste hoeken van het Spoorwegmuseum en ontrafel het geheim van de stationschef! Gelukt? Dan kan de Museumnacht Kids swingend worden afgesloten bij de afterparty. Dans mee tijdens het knallende feest met DJ!Veel plezier alvast!

Klik via de roze button door naar de site van Museumnacht Kids Utrecht om alle activiteiten te zien die er op 20 november zijn.

Benieuwd naar meer musea en andere familie-uitjes in Utrecht? Onze Uitagenda staat vol met leuke tips. Naar de website