24x kerstactiviteiten voor thuis

17 december 2020
In de kerstvakantie zitten we dit jaar door corona meer thuis dan normaal. Toch mag dat de kerstpret niet drukken. We maken er gewoon thuis een groot kerstfeest van! Met deze leuke kerstactiviteiten voor thuis hoeven kinderen zich niet te vervelen in de kerstvakantie.
24x leuke kerstactiviteiten voor kinderen om thuis te doen

Leuke kerstactiviteiten voor thuis met kinderen

Corona en kerstvakantie... Check onze tips en ideetjes en maak er thuis met de kinderen een fantastische vakantie van.
Fijne kerstvakantie samen!

1. Leg deze speciale Kerst vast door veel foto’s te maken met het gezin. Tip: een paar grappige props (denk aan een baard, een kerstmuts of een gekke bril) maken het extra leuk.

2. Organiseer een geblinddoekte kerstproeverij voor je kids. Laat ze allerlei kersthapjes, sausjes en drankjes proeven. Raden ze het goed?

3. Het kerstdiner mag dit jaar extra uitgebreid. Vraag je kinderen om hulp om het menu samen te stellen en het diner te bereiden.

4. Vraag elkaar de oren van het hoofd met de vragen uit de Kidsproof Kletspraat. De wintereditie is extra toepasselijk in de kerstperiode.

5. Laat je kinderen kerstversiering knutselen voor in huis of in de kerstboom. Bijvoorbeeld van vilt of van brooddeeg. Zo ziet het huis elke dag nóg feestelijker uit.

6. Hmmm! Bij Kerst hoort natuurlijk heel veel lekkers. Veel kinderen vermaken zich uren met kerstkoekjes bakken én daarna opeten!

7. Het is tijd voor een knallende kerstdisco met alle favoriete kerstsongs van de kinderen. Mama en papa zet die noise-cancelling koptelefoon maar alvast op ;)

8. Pyjama aan, kersttrui aan, dekentje erbij en jullie favoriete kerstfilm. Kies op een luie dag voor een gezellige thuisbios. Of maak je eigen buitenbios met vuurkorf, plaid en warme chocolademelk. Bekijk ons overzicht met de allerleukste kerstfilms en kerstseries voor het gezin.9. De kerstvakantie is hét moment om weer eens tijd te maken voor gezellige spelletjes.

10. Vraag je kinderen wie ze allemaal een kerstkaart willen sturen, schrijf op elke kaart een lief bericht en doe ze daarna samen op de bus.

11. Pas op: kans op een kliederboel! Kinderen kunnen zelf nepsneeuw maken, bijvoorbeeld van maïzena, en daarmee een sneeuwlandschap of sneeuwpop fabriceren.

12. Een middagje kleuren en knutselen in kerstthema is zo gek nog niet. Kinderen kunnen aan de slag met raamschilderingen, lieve kerstelfjes maken, een kersttekening voor opa en oma maken of hun eigen kerstkaart knutselen. Bekijk onze blog met leuke kerstknutsels die kinderen zelf kunnen maken!

13. Koop jij je kerstkransjes, kerststol en hulstblaadjes van chocolade altijd kant en klaar in de supermarkt? Wij ook ;) Probeer één van deze kerstlekkernijen eens helemaal zelf te maken.

14. Leer je kind breien en begin samen aan een sneeuwmuts of een sjaal. Voor de échte breiwonders: brei zelf een kersttrui.

15. Maak een kerstquiz voor het gezin, bijvoorbeeld via Kahoot. Dat wordt vast lachen!

16. Ieder familielid zoekt minimaal 5 favoriete kerstliedjes uit voor jullie eigen kerstafspeellijst. En daarna mag de lijst aan op repeat!17. Kinderen kunnen zelf een kaars versieren met stiften of bijvoorbeeld een draaikaars maken.

18. Videobel je lieve familie en vrienden om ze een kerstgroet te brengen.

19. Wist je dat er heel veel lekkere kindercocktails zijn (zonder alcohol). Haal allemaal een cocktailoutfit uit de kast en ga een avondje fijnproeven.

20. Is jouw kind een geboren entertainer? Laat jouw kleine podiumbeest een (poppenkast)voorstelling geven bij mensen voor het raam. Of voor muzikale kids: langs de deuren om kerstliedjes te zingen.

21. Als het buiten vriest kun je ijsbellen maken met bellenblaas.

22. Een voordeur met een grote kerstkrans maakt jullie huis extra feestelijk. Vraag de kids om er eentje te maken.

23. Kinderen kunnen een kerststukje maken voor opa en oma of voor een oudere in de buurt. Tip: maak vooraf een boswandeling om mooie takken en bladeren te verzamelen voor in het kerststukje.

24. Hou een kerstdiner met de straat. Iedereen gaat voor zijn eigen deur zitten met een eigen hapje en drankje. Wel dik aankleden!

Nu we met Kerst wat minder op pad kunnen dan normaal, maken we er thuis gewoon een feestje van. Zoek je nog leuke dingen om thuis te doen in de kerstvakantie? Speciaal voor ouders en kinderen hebben we een heleboel leuke kerstactiviteiten bedacht waar je de deur niet voor uit hoeft. Door samen met je kinderen deze dingen thuis te doen, kom je bovendien helemaal in de kerststemming. Van knutselen tot bakken en van spelletjes tot film kijken. Bekijk alle tips hierboven!

Fijne kerstvakantie!

Op zoek naar meer ideetjes om met kinderen te doen? Bekijk onze tips voor leuke kinderactiviteiten in de kerstvakantie!

tips-kinderen

Veel speelplezier!
Naar de website