Creatieve shotjes van De Vrijstaat

17 april 2020
Bij De Vrijstaat blijft de creativiteit stromen. Om je te inspireren iets te doen wat je anders nooit zou doen worden er dagelijks creatieve shotjes gedeeld. Met welke starten jullie?

Corona: inspiratie om de tijd creatief door te komen

Beginnen de kinderen zich binnen te vervelen? Met deze superleuke tips krijgt je kind genoeg inspiratie om lekker aan de slag te gaan. Dagelijks worden er rond etenstijd creatieve shotjes op de Facebook- en Instagrampagina van De Vrijstaat gepost.

Kijk maar eens naar al deze toffe ideeën!

Een kunstwerk vanuit vogelvlucht
Heb je er wel eens overnagedacht hoe jouw wijk er van bovenaf uitziet? Teken, plak en knip jouw huis/tuin/balkon en vraag de buren dit ook te doen. Plak alle bovenaanzichten aan elkaar en je hebt een gezamenlijk kunstwerk van de wijk. Ontwerp zo jullie eigen plattegrond!Muziektheatervoorstelling
Op De Vrijstaat is ieder jaar een theatervoorstelling te zien. Via de link kun je kijken naar PARADE PAARD, die twee jaar geleden is gemaakt. De voorstelling duurt 75 minuten dus zoek een fijne plek om te kijken, zet een grote beker thee naast je en maak je klaar voor het verhaal van Remi en Merrie.

Gezinspiramide
Bouwen maar! Niet met blokken, maar met mensen. Maak een zo hoog mogelijke toren met het hele gezin en stuur de foto naar De Vrijstaat. Pas wel een beetje op voor elkaars rug!Stoepkrijtkunst
Met een zonnetje is er niets lekkerders dan buiten spelen. Heb jij al eens een mooi kunstwerk met stoepkrijt gemaakt? Ga de challenge aan door een keer te krijten met je ogen dicht. Probeer eens een tekening te maken van je ouders. Zal hij een beetje op hen lijken?

Kettingverhaal
Maak met elkaar een prachtig kettingverhaal. Begin bij ‘Er was eens..’ en eindig met ‘en ze leefden nog lang en gelukkig.’ Je zegt één zin om de beurt en je mag meerdere keren aan de beurt komen. Dat wordt vast een bijzonder verhaal!

Je kunt ook 1 zin opnemen in een video en dan de video doorsturen. Dan plakt iemand anders een video erachteraan met 1 zin en die stuurt de video weer naar iemand anders door. Tot er een heel nieuw verhaal is!Tekenen met
muziek
Pak een papier en stiften, potloden of krijtjes. Zet een muziekje aan doe vervolgens je ogen dicht. Welke kleuren en vormen hoor je? Maak een tekening die jij vindt passen bij de muziek.

Meer van deze leuke creatieve shotjes? Kijk op de Facebook- of Instagrampagina van De Vrijstaat.

Leuke dingen om thuis te doen met kinderen

Benieuwd naar meer tips? Lees snel onze blog met 50 tips om thuis met kinderen te doen!

Naar de website