• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Ontdek Missie Spacebot bij De Vrijstaat!

9 augustus 2023
De Vrijstaat heeft een nieuwe doe-expo! Kidsproofblogger Mandy en haar kinderen hebben al veel doe-expo's van deze kunstwerkplaats in Leidsche Rijn bezocht en konden niet wachten om te gaan. Lees hieronder alles over hun creatieve middag!
Missie Spacebot

Afgelopen zondag stapte ik samen met mijn drie dochters en hun vriendinnen aan boord van het ruimteschip in de nieuwe doe-expo van De Vrijstaat. De astronaut nam ons mee op reis. Wat een spannend begin van de expo! Tot er een alarmsignaal klonk… Wie was er in nood?

Daar kom je achter tijdens de nieuwe doe-expo van De Vrijstaat: Missie Spacebot! Van februari tot november kun je elke zondag én tijdens de schoolvakanties langskomen. Plan gauw je bezoek in om zeker te zijn van je tijdslot en zodat je kinderen zich kunnen voorbereiden op hun missie…Ruimtestation
De doe-expo Spacebot gaat over de relatie tussen de mensen en de techniek. Wat zijn de overeenkomsten en wat zijn de verschillen tussen de mens en computers? Kunstenaars Joël Vegt en Niels Dielen hebben het gebouw van De Vrijstaat omgetoverd tot een bijna echt ruimtestation. In het hele gebouw vind je details terug die je doen denken aan de ruimte. Mijn kinderen waren onder de indruk van de details en de jongsten meiden vonden het er best spannend uitzien allemaal.

Samenwerken
Door verschillende opdrachten leer je de spacebot steeds beter kennen. Zowel op de benedenverdieping als bovenverdieping vind je diverse missies om op te lossen. Er zitten best behoorlijke hersenkrakers bij, waarbij hulp van een ouder iemand wel handig is. Zorg dus altijd dat je versterking bij je hebt, zodat het je lukt om alle missies te voltooien. Wij waren met een groep van 6 kinderen in diverse leeftijden, dus onderling konden ze elkaar goed helpen en samenwerken. En af en toe hielp ik ze een eindje op weg.Verliefde computer
Wat kunnen computers allemaal en wat zijn de verschillen tussen ons en computers? Kan een computer verliefd worden? Hoe werkt dat dan eigenlijk. Daar krijg je tijdens deze expo op een uitdagende en interactieve manier antwoord op. Leuk om te ontdekken dat een computer meer kan dan waarvoor je hem thuis vaak gebruikt.

Mijn kinderen hebben weer veel geleerd van deze workshop en zijn meegenomen in een nieuwe wereld die ze nog niet kenden. Dit was weer een mooi avontuur!   Bezoek aan Missie Spacebot
De doe expo is t/m 26 november 2023 elke zondag en in de schoolvakanties geopend. De adviesleeftijd is 6 jaar en ouder.

Je vindt Missie Spacenot in de expo-ruimte Het Gebouw. Navigeer naar Madridstraat 1 en parkeer bij het schoolgebouw. Woon je in de buurt? Dan is de fiets natuurlijk ook een fijne optie!

Wil je meer weten over deze toffe doe-expo of een plekje reserveren? Klik dan via de roze button door naar de site van De Vrijstaat.Kidsproofblogger Mandy woont samen met Martijn en haar drie dochters in de wijk Oog in Al in Utrecht. Haar dochters zijn dol op het ondernemen van activiteiten. De weekenden zijn naast hockey en zwemles dan ook altijd gevuld met gezelligheid. Mandy ervaart het soms als een uitdaging om voor alle meiden iets leuks te organiseren, omdat de leeftijden toch wel uiteen liggen. Daarom bezoekt ze regelmatig Kidsproof locaties, om zo te ontdekken wat geschikt is voor andere gezinnen.

Naar de website