Online Romeinenweek

28 april 2020
De eerste online editie van de Nationale Romeinenweek is een feit! Ontdek de Romeinse tijd in Nederland, een leuke tip voor de meivakantie!
Online Romeinenweek
Van 25 april t/m 3 mei 2020 zal voor het eerst een online editie van de Nationale Romeinenweek plaatsvinden nu we vanwege de coronamaatregelen helaas geen locaties kunnen bezoeken. Het thema dit jaar is: archeologie.

Geniet vanuit je huiskamer van online Romeinse activiteiten en thuisblijftips van tientallen organisaties door heel Nederland! Zo word je meivakantie thuis nóg leuker!Online Romeinse activiteiten


Van online tentoonstellingen, knutselactiviteiten tot het zelf uitproberen van Romeinse recepten zoals Romeinse gevulde dadels: er valt van alles te ontdekken tijdens de Online Romeinenweek! Ga zelf aan de slag met knutseltutorials, stel vragen aan een Romeinse soldaat via Skype, speel een spannende game over de Romeinse geschiedenis of leer bijvoorbeeld meer over het lopende onderzoek naar de Romeinse Villa Voerendaal.

Ontdek nieuwe informatie over spectaculaire vondsten, archeologische topstukken en ga achter de schermen bij een museum! Bekijk het hele programma van de Online Romeinenweek!
Extra tip: Online speurtocht


Tijdens de gehele Romeinenweek kun je meedoen aan de Online Speurtocht: zoek de Romeinse galei. Elke dag wordt er een nieuwe hint onthuld op de website van de Online Romeinenweek en kan je op zoek naar de Romeinse galei. Weet jij aan het einde van de week het juiste antwoord? Dan maak je kans op een exclusieve Romeinse goodiebag! De eerste hint verschijnt op 25 april.

Benieuwd naar het hele online programma tijdens de Romeinenweek? Neem dan een kijkje op de website van de Online Romeinenweek!

Veel plezier met ontdekken van Romeins Nederland met alle leuke thuisactiviteiten! Naar de website