Kom in de kas!Terug naar het overzicht

zondag 12 juni
Kom in de Kas’ is het mooiste, spannendste, gratis, dagje uit van het jaar!

IJsselmuiden

De wereldwijde glastuinbouw is enorm, maar ons kleine landje ligt ver voorop als het gaat om efficiëntie. Dat gebeurt niet zomaar, daar komt heel wat techniek en innovatie bij kijken. Tijdens Kom in de Kas 2022 kan de consument kennis maken met de verrassende wereld die achter het glas van de kas schuil gaat. In regio IJsselmuiden doen zeven bedrijven mee en openen de tuinders de deuren van 10.00 tot 16.30 uur om hun geheimen prijs te geven. Kom in de Kas wordt voor de 43e keer georganiseerd en is een van de grootste publieksevenementen van ons land.

Een kas is een kas…. Of toch niet? Juist omdat de glastuinbouw zo’n gevarieerde, innovatieve en geavanceerde sector is, kun je van een kijkje in de kas ontzettend veel leren.

Er zijn vernieuwende en nieuwe unieke teeltbedrijven open, je kunt volop kijken, ruiken en proeven van verschillende teelten en producten uit dit mooie tuinbouwgebied. Uitleg over warmte-krachtcentrales, aardwarmte, biomassa, het warmtenet, en natuurlijk al de teelten en biologische gewasbescherming. Kijk binnen bij de koningin van de hommels en proef heerlijk paprika-ijs. Met een virtual reality bril kijk je in de tomatenkas en bezoek het scholingsplein. Dit is misschien wel het meest duurzame teeltgebied van Nederland.


Activiteiten

Er valt veel te leren, te zien en te beleven. Uiteraard staat de kweker klaar om al je vragen te beantwoorden. Proeverijen van het lekkers dat in de kassen wordt gekweekt maar er zijn ook diverse leuke attracties voor de kinderen zoals bungee-jumptrampoline, klimtoren, een echte stormbaan, of houden ze meer van een skelterbaan. Er is van alles aanwezig.

Kortom: een geweldig uitje voor het hele gezin! Klik op de roze website button voor meer info en de route!

TIP! Kom graag op de fiets.
In verband met verkeersveiligheid is er onder meer een eenrichtingsroute gemaakt.

Kom in de Kas!


IJsselmuiden
Openingstijden 11 & 12 juni Prijs Gratis Naar de website Direct mailen
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Juni in en om Zwolle!

Juni in en om Zwolle!

Met het zonnetje op ons bolletje, de laatste weken voor de zomervakantie.

Vind hier de allerleukste uitstapjes, tips en adressen!

Let's go