Open boerderijdagen ZwolleTerug naar het overzicht

maandag 20 mei
Kom naar de open boerderijdagen en ontdek samen met de kids waar de zuivel vandaan komt.
Boeren laten zien hoe zij bijdragen aan een betere morgen en waar zuivel vandaan komt. In onze provincie zijn er 3 boeren die hun deuren open gooien!

Op vrijdag 10 mei (dag na Hemelvaart) en maandag 20 mei (tweede pinksterdag) stellen boerderijen verspreid over heel Nederland voor de 17e keer hun erf open voor publiek. Jong en oud kan het boerenleven van dichtbij ervaren.

De melkveehouders van Campina laten zien waar zuivel vandaan komt en hoe zij bijdragen aan een 'betere morgen'. Iedereen is van harte welkom op de boerderij tussen 10:00-16:00 uur en de toegang is gratis. 

Wat is er te doen? 
Op de Open Boerderijdagen is er van alles te doen en te leren. Bij aankomst op de boerderij krijgen kinderen een Campina Doeboek mee vol met leuke weetjes en spelletjes en uitleg over de Open Boerderijdagen en de activiteiten, zoals; 

Melkpak bowlen 
Een puzzel maken met zonnepanelen  
Tegen elkaar strijden in een 'melkweg race' 
Schminken  
Deelnemen aan een (blinde) proeverij in de zuivelbar 
Daarnaast tonen melkveehouders aan de hand van speelse en leerzame activiteiten wat zij doen op het gebied van duurzaamheid. 

Steeds meer Campina boeren zijn ook energieboer. Ze wekken groene stroom op uit wind, zon en mest. Groene boerenstroom, noemen we dat. Met deze groene energie opgewekt door onze eigen boeren worden alle Nederlandse Campina producten geproduceerd. 

De locaties in en om Zwolle? Klik op de roze website button

Open Boerderijdagen


Zwolle
Naar de website
Meer leuke tips

Tips van de maand

Uitgelicht

Eropuit met Pinksteren in en om Zwolle

Eropuit met Pinksteren in en om Zwolle

Wat een heerlijke tijd is dit! Veel vrije dagen, dus veel tijd om met je kids eropuit te gaan!

Nieuwsgierig naar de uittips? Lees de leukste tips met Pinksteren.

Bekijk ze hier