3FM-Serious Request: Laat ze niet stikken

5 december 2016
Van zondag 18 december tot en met zaterdag 24 december 2016 komt Nederland in actie voor 3FM Serious Request. Dit jaar staat het Glazen huis op de Grote Markt in Breda!

Met 3FM Serious Request 2016 zet de publieke radiozender NPO 3FM zich in voor kinderen die sterven aan longontsteking: een stille ramp die elke 35 seconden ergens ter wereld een kinderleven eist. Het is daarmee wereldwijd de dodelijkste infectieziekte voor kinderen van 5 jaar en jonger. Met de opbrengst van de actie helpt het Rode Kruis om longontsteking te voorkomen en te behandelen. Deze stille killer eist de meeste kinderlevens in Azië en Afrika, met name in landen als Ivoorkust, Sudan en Ethiopië. 3FM geeft ze met Serious Request adem. Laat ze niet stikken.

3FM dj’s Domien Verschuuren en Frank van der Lende zijn de twee bewoners van het Glazen Huis tijdens 3FM Serious Request 2016. Het Glazen Huis zal van zondag 18 december tot en met zaterdag 24 december op de Grote Markt in Breda staan. Dagelijks zullen er veel mensen op af komen en is het één groot feest in het gezellige centrum.

Door heel het land wordt geld ingezameld.
Serious Request heeft ons verschillende tips gegeven hoe je dit kunt doen. Lees hier de tips. Ga aan de slag met je papa, mama, broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes en zorg dat er zoveel mogelijk geld in wordt gezameld voor dit goede doel!

Wil je je ingezamelde geld zelf inleveren bij het Glazen Huis?
Dat kan en hier hoef je geen afspraak voor te maken. Er staan meestal wel lange rijen voor de brievenbus. Gebruik een zelfgemaakt cheque of download de voorbeeldcheque. Vermeld op de cheque de naam van de actie, de naam van de actievoerden, het bedrag dat je hebt opgehaald en je telefoonnummer/e-mailadres. Je kunt het bedrag ook cash door de brievenbus gooien of afgeven in de chequebox. Is het een hoog bedrag? Dan wordt er aangeraden om het bedrag via de Kom In Actie-site te doneren.

Kaartje sturen?
Heel leuk! Je kunt de DJ's supporten door je tekening, kaartje of iets anders te sturen naar Glazen Huis, Grote Markt 1, 4811 XL in Breda. Misschien komt jouw tekening wel in het Glazen Huis te hangen!

Bereikbaarheid
De Grote Markt is makkelijk te bereiken met het Openbaar Vervoer. Lopend vanaf het treinstation of vanuit de bushaltes Vlaszak of Breda Centrum. Als je met de fiets komt, kun je één dag gratis op verschillende plekken (bijvoorbeeld fietsenstalling aan de Oude Veste, Nieuwstraat, Kraanstraat) je fiets stallen. Je auto kun je tegen een vergoeding het beste kwijt in één van de grote parkeergarage/terreinen in het centrum van Breda (bijvoorbeeld Het Turfschip, Chasséparking, De Barones).

Veel plezier en succes met het inzamelen van geld!