Kidsproofplek voor een regenachtige dag: nr 3

30 oktober 2017
In de serie 'Kidsproof-plek voor een regenachtige dag' hier nummer 3: Tosti's, puzzels en boekjes!
Op een regenachtige zondag in de herfst is het altijd een uitdaging om een uitstapje te bedenken. Alles is dicht óf nat. Gelukkig is op zondag in Oosterhout de bibliotheek de hele dag open en ook de koffie/lunchhoek!

Eerst halen we een grote stapel (voor)leesboeken. Enkele boeken 'proberen we uit': ik kruip samen met Roos in één van de vele grote fauteuils die overal in de bieb staan en lees voor over Hazeltje, kleine uil of Floddertje. Ook zoeken we een paar puzzels, een kwartet of ander ontwikkelingsmateriaal. Kiezen is altijd lastig, er staan bakken vol spelmateriaal!

Als de tas vol is lopen we naar het binnenterrasje op de begane grond. Roos kiest een tafeltje en stalt haar puzzel uit. Ik haal cappuccino, espresso, appelsap en kies voor drie man wat lekkers uit het assortiment verschillende tosti's en muffins; we hebben honger! De muffin van Roos is binnen een oogwenk op. Daarna puzzelt ze met een klein beetje hulp van haar beide ouders een enorme puzzel in elkaar. Als de puzzel af is en de koffie en de tosti's op zijn schijnt buiten de zon.

Handig: ook als je geen lid bent van de bieb kun je bij Theek 5 in het centrum lekker koffie drinken met een boek of puzzel erbij. Er worden regelmatig activiteiten voor kinderen georganiseerd, zie ook onze Uitagenda of hun website!

Extra handig: parkeergarage De Basiliek is vlak naast de bibliotheek. Op zondag kun je ook gratis parkeren op alle parkeerterreinen in het centrum van Oosterhout.

Lees hier onze andere blogs! 

Door Janneke de Waal-Bogers (36), moeder van Roos (4) en hoofdredacteur van het Nederlands tijdschrift voor Logopedie.