Nationale Kinderboerderijdag

1 mei 2016
Ga je mee naar de kinderboerderij? Doe dat dan dit weekend!

Toen onze meiden nog klein waren en de momenten om eropuit te gaan erg schaars, was onze favoriete uitje de kinderboerderij! Wij hebben zelf geen huisdieren (en hebben ook niet de ambitie ;-)) en toch wilde ik ze wat meegeven over dieren. Al gauw kwam ik er achter dat er in de omgeving er bijna in elke wijk wel een kinderboerderij is. Super leuk! Dus al gauw werd dat ons uitje van de week. Want hoe fijn is dat, het is meestal gratis, het is nooit druk én de meisjes komen in contact met de dieren. Dus hup oud brood mee, de fiets op en gaan. 

Zo heb ik met de meisjes wat kinderboerderijen in de omgeving bezocht. Allemaal hebben ze iets leuks om voor terug te komen en bij alle kinderboerderijen heerst er een fijne sfeer. Jaarlijks wordt een speciale dag, Nationale Kinderboerderijenweekend, gehouden om de kinderboerderij eens goed in de spotlight te zetten. Een weekend waarin er leuke activiteiten worden gehouden, je een kijkje achter de schermen krijgt én je ook nog eens extra kan knuffelen met de dieren. Dit jaar is dat in het weekend van 28 en 29 mei 2016 met als thema dit jaar is ‘het houden van dieren’. En vanuit dit thema zorgen de kinderboerderijen dat er een leuk programma is samengesteld. 

Benieuwd wat er allemaal georganiseerd wordt bij de kinderboerderij bij jou in de buurt? Hieronder hebben wij de leukste activiteiten bij een kinderboerderij voor je op een rijtje gezet. 

Kinderboerderij Boxtel
Er wordt volop feest gevierd en de schapen worden verlost van hun wintervacht. Super leuk om te zien!

Speelboerderij De Elzenhoek 
Vier hier een spetterend feest! Geniet van streekproducten, maak ponykarritjes, spelen in het hooibad, demonstraties wolspinnen en nog veel meer! 

Kinderboederij 't Veldje
Kom alles te weten over dieren en brand los bij Dierenarts Simon van DierenartsatHome. 

Een andere kinderboerderij bezoeken? Kijk dan in onze Thema-pagina Eropuit onder Dieren

Heel veel knuffelplezier!

Liefs, 

Gwen