icon-closeLandelijk Meer muziek in de klas
icon-closeLandelijk Meer muziek in de klas

NIEUW Zapp helpt bij thuisonderwijs

18 januari 2021
NIEUW: vanaf vandaag elke middag extra leuke Zapp-programma's!
Foto: NTR
Hier thuis is het best worstelen met onze tijd: helpen met schoolwerk, daarna de lange middagen zonder leuke clubjes en dan natuurlijk ons eigen werk! Pffff. Maar vanaf nu zendt NPO Zapp elke middag vanaf 13 uur leuke educatieve programma’s uit op tv!

Zo kun je ze met een gerust hart even laten chillen voor de tv als het schoolwerk klaar is en kun je zelf even wat werk voor elkaar krijgen! En daar ben ik dus heel blij mee…. ;)


Foto: KRO-NCRV

Het programma op de schooldagen:

In de namiddag, vanaf 6+ NIEUW!

De nieuwe middaguitzendingen beginnen om 13.00 met Zappsport Thuis, gevolgd door meer educatieve programma’s zoals:


- Studio Snugger, een vrolijk programma waarin vliegensvlug onderwerpen uit de wereldoriëntatie voorbijkomen. Is de stelling waar of is het kletspraat?

- Welkom bij de Romeinen, een comedy programma waar de geschiedenis echt tot leven komt met Romeinse gasten die al eeuwen lang dood zijn.

- De Proefkeuken, in dit programma worden favoriet lekkernijen van kinderen ontleed. Waar zijn ze van gemaakt en kunnen ze dat zelf ook maken?

- Zapp Your Planet, een leerzaam programma waarin kinderen in actie komen voor een bedreigde diersoort.

- Willem Wever, is een informatief programma waarin moeilijke vragen over dagelijkse dingen worden beantwoord door een expert die het antwoord visueel maakt.

- Topdoks, in dit medische programma krijgen kinderen een kijkje in het lichaam.

Het zijn stuk voor stuk grappige formats, waar kinderen ook echt wat van opsteken. Mijn kinderen zijn er dol op!


Foto: VPRO


Nog een leuke tip: Zapplive Extra

Zapplive Extra volgt aansluitend op het educatieve blok, met enerzijds educatieve elementen, maar vooral ook een positieve vibe met de focus op wat er wél kan tijdens de lockdown. Een soort nationale huiskamer voor kinderen. De presentatie is in handen van het bekende Zapp gezicht; Klaas van Kruistum en afwisselend een co-host. Dit kan zijn Igmar Felicia, maar bijvoorbeeld ook Britt Dekker. Zapplive Extra is vanaf 16.40 uur te zien op NPO Zapp.

Zappelin voor de echte kleintjes

Voor de peuters en kleuters is er elke ochtend natuurlijk gewoon Sesamstraat, De Boterhamshow en Beestenbrigade. Heerlijke programma’s die leuk zijn én waar ze wat van leren.


Afbeelding: NTR

Onder schooltijd

Onder schooltijd worden de programma’s van SchoolTV uitgezonden. Handig voor leerkrachten én ouders! Je kunt ze ook thuis selecteren op basis van onderwerp, leeftijd of leerjaar. Bekijk ze allemaal via schooltv.nl/thuis, on demand via NPO Start en op het themakanaal NPO Zappelin extra.

Rijk aanbod educatieve programma’s

Op zapp.nl/leren is het volledige aanbod van educatieve programma’s gebundeld, maar zijn er ook handige uitlegvideo’s over diverse thema’s. Kijk zelf maar eens...


Ga naar: www.zapp.nl/lerenIk ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden en of jullie dit ook gebruiken voor je kinderen.Veel succes de komende weken! Naar de website