10 x Borrelen met kinderen in en buiten Utrecht

30 maart 2018
Borrelen met kinderen is supergezellig. Met het gezin, met vrienden: heerlijk om lekker te relaxen en een drankje te drinken met elkaar. Maar.... met kinderen moet je wel de leuke plekjes weten! Want mogen de kids alleen maar netjes aan tafel zitten? Dan wordt het een hele korte borrel! Wij hebben de 10 leukste adresjes om te borrelen met kinderen voor je op een rijtje gezet, in en buiten Utrecht.
In en om Utrecht zijn er volop leuke plekjes om met kinderen te gaan borrelen, zoals hier bij Loft 88.
Loft 88
Loft 88 is een heerlijk plekje aan de rand van Utrecht. Zomers kun je heerlijk buiten zitten op het grote terras terwijl de kinderen buiten spelen. En 's winters zit je knus binnen bij de openhaard. Ze organiseren regelmatig kidsactiviteiten zoals knutselen, yoga, koekjes bakken, pizza versieren, springkussen. Een gezellige ongedwongen plek waar je lekker kunt borrelen met kinderen, maar ook kunt lunchen en verse steenovenpizza's kunt eten. Met lekkere en gezonde gerechten voor de kids op het menu. Een superleuk adresje! 

Jozef
Jozef op de Mariaplaats in Utrecht is echt een topplekje om met kinderen naartoe te gaan! Er is een mooie speelhoek en voor de oudere kinderen zijn er leuke spelletjes. Doe maar rustig aan met die borrel dus, de kinderen vermaken zich wel.

borrelen kinderen utrecht

Blik & Burgers
In Zeist is Blik & Burgers een super plek. Op het terras of in het restaurant kun je heerlijk borrelen en de kinderen kunnen zich uitleven in de fantastische speeltuin. Het leuke aan deze speeltuin is dat ie voor meerdere leeftijden geschikt is. De kleinere kinderen vermaken zich heel goed in de zandbak, met de houten klimtoestellen en natuurlijk de schommels. Voor de iets oudere kinderen is de in het gras ingebouwde trampoline een groot feest. En er is zelfs een skeelerbaan en een skatebaan! Die kinderen zijn onder de pannen.

kinderen borrelen utrecht

Buurten
Buurten bestaat in twee versies in Utrecht: Buurten in de Fabriek en Buurten op de Burgemeester Reigerstraat. Allebei heel geschikt voor een leuke borrel met kinderen. In een leuke kinderhoek kunnen de kinderen zich prima vermaken. Ook heel fijn; er zijn genoeg kinderstoelen en er is een ruimte om je kind te verschonen. In de zomer kun je lekker op het grote terras zitten.

Café du Nord
Café du Nord op de Draaiweg in Utrecht is leuk voor ouders én kinderen. Je kunt hier terecht voor lunch, borrel of diner. Het is binnen gezellig en sfeervol, je voelt je dan ook gelijk welkom! Kinderen kunnen hier heerlijk spelen in de ruime speelhoek of in het speeltuintje dat direct achter het restaurantje zit. Zo fijn dat je zelf rustig kunt borrelen als de kinderen lekker spelen!

borrelen kinderen utrecht

Fort de Batterijen
Fort de Batterijen is een uniek plekje in Nieuwegein. Gezellige zitjes bij de haarden, picknickbanken, een hangmat, alles lekker buiten in het groen. Met voor de kinderen veel speelplekken en een heerlijke speelgoedkist! O ja, er zijn hier ook fantastische plekjes om bij het water te zitten, maar misschien zit je daar met kleintjes wat minder rustig. Geopend van half april tot 1 oktober.

Anafora
Anafora in Vleuten ligt naast de natuurlijke en avontuurlijke bosspeeltuin, de enige in- en uitgang grenst zelfs aan het terras. De kinderen kunnen in alle vrijheid op ontdekkingstocht gaan en hun fantasie volgen. Er staat een hek om de gehele speeltuin dus je kunt met een gerust hart genieten van de borrel (of lunch of diner) terwijl de kinderen lekker spelen. Hoe fijn is dat!

borrelen kinderen utrecht

Meneer Peer
Bij Meneer Peer in hartje Utrecht voel je je meteen helemaal thuis! In deze gezellige huiskamer zijn kinderen zeer welkom dus je kunt er gerust met kinderen komen borrelen. Ook hier is een leuke speelhoek voor de kids ingericht.

De Rechtbank
De Rechtbank is voor veel ouders een van de favoriete plekjes in Utrecht. Het omheinde terras is enorm en er is buitenspeelgoed voor de kinderen. Binnen ziet het er ook super uit en er worden heel regelmatig activiteiten voor kinderen georganiseerd. In het najaar wordt er zelfs iedere zondagmiddag een speelruimte voor de kids binnen gemaakt, compleet met trapauto's en ballenbak! Een perfecte plek om gezellig te borrelen met het hele gezin dus.

borrelen kinderen utrecht

Brasserie Streek

Brasserie Streek in Culemborg is fantastisch om te borrelen. Of te lunchen. Of te eten. Er is een hele grote speelruimte (achter glas!) en er is een sfeervol restaurant met lekkere hapjes en maaltijden. Meer heb je niet nodig toch?

Zoals je ziet zijn er volop leuke adresjes om te borrelen met kinderen in en om Utrecht, maar je moet ze wel even weten te vinden! Welk adresje ga jij als eerste proberen?

Bij Kidsproof kun je meer leuke restaurants in en om Utrecht vinden, maar ook volop leuke uitjes in onder andere de Uitagenda