Leuke (online) colleges voor kids van UMU!

18 januari 2021
Alle nieuwsgierige kids verzamelen! Duik in het voorjaar van 2021 mee in het onderzoek van de Universiteit Utrecht. Er is ook een online optie, dus de colleges gaan sowieso door!
Ga je mee op onderzoek met UMU? Vier verschillende wetenschappers vertellen wat zij onderzoeken. Van het gebit van dieren en verhalen over wonderen, tot hoe je woonplek invloed heeft op wie je bent. En weet jij wat je kan leren van de grond onder onze voeten? Onderzoek en ontdek het zelf in de vier colleges van UMU, het Universiteitsmuseum, hét onderzoeksmuseum van Nederland.

De colleges vinden plaats tussen 14 maart 2021 en 13 juni 2021 en zijn voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.

Dit voorjaar kun je er ook voor kiezen om de MJU colleges van UMU vanuit huis te bekijken, via een LiveStream.
- Wil je inschrijven voor de colleges op locatie in Parnassos. Schrijf je dan hier in: colleges in Parnassos
- Wil je de colleges alleen via de LiveStream bekijken? Schrijf je dan hier in: colleges via LiveStream

Hieronder in het kort meer info over de verschillende colleges:

Waar is Nederland allemaal geweest?
- Locatie: Universiteitsmuseum in Parnassos Cultuurcentrum
- Datum: 14 maart 2021, 11:00 uur

Jij kan Nederland vast op de wereldbol aanwijzen. Maar wist je dat ons land niet altijd op deze plek heeft gelegen? Aardwetenschapper João Rabucho Alexandre neemt je in 60 minuten mee door 600 miljoen jaar geschiedenis van de aarde. Samen graaf je in de aardkorst en duik je diep in alle aardlagen. Zo onderzoek je wat de grond onder je voeten vertelt over het ontstaan, en alle verhuizingen, van Nederland.

Expert: João Rabucho AlexandreBestaan wonderen echt?
- Locatie: Universiteitsmuseum in Parnassos Cultuurcentrum
- Datum: 18 april 2021, 11:00 uur

Heb jij wel eens een wonder meegemaakt? Iets wat je niet zomaar kan verklaren, maar toch echt lijkt? Niet alleen vroeger, maar ook nu nog zijn er verhalen over wonderlijke gebeurtenissen. Wonderprofessor Annie-Marie Korte vertelt alles over wonderen van vroeger en nu. Wat zijn wonderen eigenlijk? Zijn ze echt gebeurd of zijn het gewoon sterke verhalen? Ontdek de mysteries en verklaringen achter deze wonderen.

Expert: Annie-Marie KorteHoe poetsen dieren hun tanden?
- Locatie: Universiteitsmuseum in Parnassos Cultuurcentrum
- Datum: 16 mei 2021, 11:00 uur

Elke dag malen je tanden jouw eten fijn. Ze krijgen best wat te verduren met al het zure, zoute en harde eten wat voorbij komt. Door je tanden te poetsen blijven ze gezond en sterk. Maar hoe doen dieren dat eigenlijk? Moeten die ook poetsen? En kunnen ze ook gaatjes krijgen? Dierentandarts Henriette Booij-Vrieling weet alles over dierengebitten. Laat je tanden zien en bijt je vast in dit bijtgrage onderwerp!

Expert: Henriette Booij-VrielingWie zou je zijn als je ergens anders woonde?
- Locatie: Universiteitsmuseum in Parnassos Cultuurcentrum
- Datum: 13 juni 2021, 11:00 uur

Een stad in de bergen, een boomhut in de jungle, of een dorpje aan een tropisch strand… Droom jij wel eens dat je in een ander land woont? Niet alleen de omgeving, maar ook de mensen zijn daar anders. Met ander eten, kleding, feesten en ideeën. Zou jij daar dezelfde persoon zijn of zou je veranderen? Samen met identiteitsonderzoeker Haza Rahim zoek je verschillen en overeenkomsten tussen culturen. Ze vertelt wat cultuur is en hoe dit invloed heeft op wie jij bent. Zo leer je jezelf, en anderen, beter kennen!

Expert: Haza RahimKlik voor meer info over de leuke colleges of om je in te schrijven door naar de site via de roze button! Naar de website