Natuurcollege Kids met WWFTerug naar het overzicht

zondag 21 april 2024
Kom je leren over de natuur en het klimaat, en daarna ook nog een leuke activiteit doen?
Tijdens de lente zijn er vier leerzame middagen op Griftsteede en Eilandsteede over verschillende natuurlijke thema’s. Het programma bestaat uit een natuurles van ongeveer 45 minuten, gegeven door het Wereld Natuurfonds (WWF). Daarna mogen de kinderen meedoen aan een bijpassende activiteit van 45 minuten, gegeven door Utrecht Natuurlijk!

Natuurcollege Kids met WWF – Insecten
Zondag 21 april van 13:30 tot 15:00 uur, stadsboerderij Griftsteede
Tijdens de week van de Nationale Bijentelling staat Natuurcollege Kids in het thema van insecten! Leer over insecten tijdens de natuurles en maak een zaadbom met bloemen speciaal voor de bestuivende bijtjes en vlinders.

Natuurcollege Kids met WWF – Plastic Soep
Woensdag 29 mei van 15:00 tot 16:30 uur, stadsboerderij Eilandsteede
In de Week Zonder Afval gaat het Natuurcollege Kids over de plastic soep! Leer over de vervuiling in de oceanen, en wat we hier met z’n allen aan kunnen doen. Tijdens de activiteit Ezeltje Prik gaan we samen met een ezel Park Transwijk in om afval te prikken!

Natuurcollege Kids met WWF – Klimaat
Woensdag 5 juni van 15:00 tot 16:30 uur, stadsboerderij Griftsteede
Op Wereld Milieudag is het Natuurcollege Kids gericht op het klimaat. Wat betekent dat eigenlijk, klimaat, en wat is daarmee aan de hand? De natuurles wordt gevolgd door een speurtocht waarin je bewust gaat stilstaan bij natuur en klimaat om jou heen.

Natuurcollege Kids met WWF – Nederlandse natuur
Zaterdag 15 juni van 13:30 tot 15:00 uur, stadsboerderij Eilandsteede
In de Week van de Natuur gaat het Natuurcollege Kids natuurlijk over de Nederlandse natuur. En omdat het ook Slootjesdagen zijn gaan we water uit de sloot onderzoeken, wat leeft daar allemaal?

Klik voor meer info over deze activiteit van Utrecht Natuurlijk door naar de site via de roze button.

Utrecht Natuurlijk


Utrecht
Naar de website Direct mailen
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs