• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

3x kinderfietsroutes met de leukste afstappunten

22 april 2024
Vier de lente op de Utrechtse Heuvelrug met deze leuke fietsroutes! Ze zijn speciaal samengesteld voor gezinnen. Je fietst door de mooie, oeroude bossen van de Utrechtse Heuvelrug en passeert onderweg de leukste plekken om even voor af te stappen.
3x kinderfietsroutes met de leukste afstappunten op de Utrechtse Heuvelrug

Dieren spotten en spelen - Kinderroute Zeist
15 km

Fiets samen met de kids een rondje langs leuke plekken in en rondom het prachtige Zeist! De fietsroute start bij TOP* Slot Zeist en gaat door het centrum en de bossen van Zeist. Je fietst langs de hertjes naar het natuurspeelbos de Boswerf en Schaapskooi Heidestein. Leuk om even af te stappen om te spelen en bij de hertjes of schaapjes te kijken. Trap daarna een stukje verder, want aan het einde van de route kom je bij een grote speeltuin met restaurant, Blik & Burgers. Geniet op het terras van een overheerlijke lunch. Zodra de kids weer een nieuw portie energie binnen hebben, kunnen ze die meteen gebruiken in de grote speeltuin. Stap op de fiets en ontdek samen met de kids de omgeving van Zeist!
 
Tip: in de zomer wordt in de Slottuin van Slot Zeist regelmatig een theatervoorstelling gegeven. Houd hiervoor de agenda van de Slottuin in de gaten.

Meer info over de Kinderroute Zeist >>>


Fun, lekkers en landingsbaan - Kinderroute Soest
14,4 km

Deze leuke kinderfietsroute start vanaf TOP* Vliegbasis Soesterberg. Dit is ook direct de eerste locatie voor een bezoek, namelijk het Nationaal Militair Museum waar de kinderen alles over de wereld van de krijgsmacht ontdekken. Het NMM is allesbehalve saai. In mini-jeeps kunnen kids over het buitenparcours scheuren en op de voormalige landingsbaan kunnen ze zo hard fietsen dat ze bijna zelf opstijgen (let op, de landingsbaan is niet het hele jaar open)! De fietsroute vervolgt richting Landgoed de Paltz. Tussen de bomen bij het Herman van Veen Arts Center ligt een klein kabouterdorpje verscholen. Kun jij hem vinden? Pas op dat je niet verdwaalt in het doolhof.

Ook kom je langs de Soesterduinen - een prachtige zandvlakte, waar je kunt vliegeren en zandkastelen bouwen samen met de kids. Als je verder gaat, kom je aan in het centrum van Soest. Hier kun je bij de ijssalon uit meer dan 80 smaken ijs kiezen. Nadat je weer bent opgestapt zie je een stukje verder, aan de rand van het dorp, de Paardenkamp. In het rusthuis genieten meer dan honderd paarden en pony’s van hun oude dag. Velen van hen worden ook heel blij van een knuffel of een snoepje. Kom ze lekker verwennen! Maak als afsluiter een stop bij restaurant 't Hoogt waar ze heerlijke pannenkoeken en meer serveren.
 
Meer info over de Kinderroute Soest >>>


Pyramide beklimmen en spetteren- Kinderroute Woudenberg en Austerlitz
17,6 km

Deze fietsroute start bij Pannenkoekenrestaurant Bergzicht en gaat langs een prachtig bosrijk gebied naar het historisch hoogtepunt van de Heuvelrug; de Pyramide van Austerlitz. Daar aangekomen kun je heerlijk wandelen of de pyramide beklimmen. De kids leven zich uit in het Lunapark, compleet met zweefmolen, botsauto's, een treintje en een grote speeltuin.

Iets verderop gaat de kinderroute langs het mooiste strand van midden Nederland! Bij het Henschotermeer lijkt het net of je naar een exotisch oord bent afgereisd, maar dit meer ligt toch echt gewoon middenin de bossen van de Utrechtse Heuvelrug vlakbij Woudenberg! Neem een handoek en zwemspullen mee om even af te koelen of klim omhoog bij het piratenschip. Trek gekregen? Het Oude Strandhuis of de Pieperkraam is voorzien van veel lekkers. Sluit de dag af met een  pannenkoek bij het pannenkoekenrestaurant. Naast pannenkoeken en poffertjes hebben ze ook andere lekkernijen. 
*TOP = Toeristisch Overstappunt

Fiets huren

Woon je wat verder weg en vind je het handig om een of meer fietsen te huren? Bij deze adressen helpen ze je graag en zijn er ook kinderfietsen beschikbaar. Vooraf reserveren is altijd aan te raden.

- Vakantiepark De Krakeling | Zeist
- Jacco de Bruin - Rijwielspecialist | Soest
- 't Eekhoornnest | Soest
- Vakantiepark De Heigraaf | Woudenberg

Heel veel fietsplezier op de mooie Utrechtse Heuvelrug!